TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA: Recept za ovaj letnji dezert tražiće vam svi (VIDEO)

Novosti online

23. 06. 2023. u 16:39

AKO je do sad niste probali, ovaj kolač uvrstićete u omiljene, to je sigurno!

ТОРТА-КОЛАЧ ОД БАНАНА И ПИШКОТА: Рецепт за овај летњи дезерт тражиће вам сви (ВИДЕО)

Foto: YoutubePrintscreen/ Kuvajmo lako

Ovaj lagani kolač uvek će biti odličan izbor za vrele dane koji nam stižu. Jednostavno se pravi, potrebno je minimalno vremena a uživanje traje do poslednjeg parčeta.

TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA - potrebni sastojci:

3 pakovanja piškota (300g)

2 l mleka

3 pudinga od vanile

3 kesice šlaga

125g maslaca

150g šećera u prahu

3 veće banane

2 vanilin šećera

sok od jednog limuna

TORTA-KOLAČ OD BANANA I PIŠKOTA - priprema:

U 1 litar mleka skuvati 3 pudinga od vanile. Umutiti penasto 125g maslaca sa 150g šećera u prahu. U prohlađen puding dodati umućen maslac sa šećerom u prahu i 2 kesice vanilin šećera. Umutiti sve sa mikserom. Krem podeliti na dva jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Neposredno pre početka filovanja torte oljuštiti banane i preseći uzdužno na pola.

Preliti sokom od jednog limuna da ne potamne. Na tacni poređati prvi sloj piškota, koje su prethodno umočene u hladno mleko. Preko piškota premazati jednu polovinu krema od vanile. Banane poređati u suprotnom smeru od piškota preko krema.

Ređanjem banana na taj način se dobija lep presek svakog parčeta torte. Preko banana dodati opet sloja krema i kao završni sloj dodati piškote prethodno umočene u mleko.

Tortu odložiti u frižider da se ohladi i stegne na nekoliko sati. Umutiti šlag sa jednim delom preostalog mleka i premazati preko torte. Ukrasiti tortu po želji. 

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd