LEDENE KOCKE SA KOKOSOM: Ova kolač bez pečenja uspeva svima (VIDEO)

01. 07. 2023. u 07:00

NAPRAVITE ledene kocke na drugačiji način

ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ СА КОКОСОМ: Ова колач без печења успева свима (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/Letina Kuhinja/Leta’s Kitchen

Za razliku od tradicionalnih, ove ledene kocke se ne peku, i glavni sastojak belog kremastog fila je kokos.

Jednostavan je za pravljenje, i uspeva čak i početnicima.

Sastojci za podlogu:

300 grama mlevenog keksa

200 grama rendane čokolade za kuvanje

100 ml mleka

Sastojci za fil:

500 ml mleka

80 grama griza

vanilin šećer

50 grama belog šećera

200 grama kokosovog brašna

bela čokolada (po želji)

Sastojci za glazuru:

100 ml slatke pavlake

100 grama čokolade za kuvanje

1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Za pripremu podloge pomešati keks i čokoladu, dodati mleko i sjediniti. Pripremljenu podlogu rasporediti po dnu kalupa.

Za pripremu fila zagrejati mleko i šećer, dodati vanilin šećer i griz, (i belu čokoladu po želji), skuvati pa dodati kokosovo brašno. Fil rasporediti preko podloge.

Za pripremu glazure u 100ml slatke pavlake dodati kokosovo ulje i čokoladu za kuvanje. Kuvati dok se ne otopi sva čokolada. Preliti preko kolača i ostaviti 3 sata u frižideru.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FOLKER HITNO HOSPITALIZOVAN: Slošilo mu se sinoć na nastupu - još je u bolnici