STARINSKA ŠARENA TORTA OD TRI FILA IZ BAKINE SVESKE: Nije se rodio onaj koji je njoj odoleo, idealna je za sve prilike
NE postoji domaćinstvo u kom se nije spremala neka varijacija ove obožavane torte.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti
Ova torta je zaista ljubav na prvi zalogaj. Mekane kore i tri različita fila, prosto je rapsodija ukusa. U narodu je poznata i kao interkontinental torta i retko ko je mogao da joj odoli. Nećete pogrešiti u kojoj god prilici da je spremite jer će zadovoljiti ukuse i najprobirljivijih sladokusaca.
SASTOJCI: Za ovaj recept potrebne su vam tri kore, a ovo su potrebni sastojci za jednu koru:
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 3-4 kašike mlevenih oraha
Peći kore na 180°C (360°F)
Za fil je potrebno:
- 750 ml mleka
- 7 kašika brašna
- 9 žumanaca
- 150 g šećera
- 250 g putera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 90 g mlevenih oraha ili lešnika
Fil podeliti na tri dela: Prvi deo je žut, drugi deo je sa 90 g mlevenih oraha, treći deo je sa 100 g čokolade.
Ukrasiti sa 300 ml slatke pavlake i potom ostaviti u frižideru da se stegne!
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)