NAJBOLJI RECEPT ZA OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ TRI LEĆE KOJI SE TOPI U USTIMA: Mnogi greše u jednoj stvari pri završetku pravljenja
Najbolji recept za kolač tri leće po mišljenju brojnih domaćica!

Foto: Jutjub/Printskrin/ReCePti Za DaNaS
Sastojci za biskvit:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanilin šećera
Sastojci za preliv:
- 500 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Sastojci za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 g kondenzovanog mleka
- 200 g kisele pavlake
Ukras:
- Čokoladne mrvice ili rendana čokolada
Način pripreme:
Uključite rernu da se zagreje na 180°C.
Za biskvit, odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi, umutite žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svetlu kremastu smesu.
Dodajte sneg od belanaca u smesu žumanaca postepeno, uz nežno mešanje. Zatim, postepeno umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite biskvit oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatnosmeđi.
Dok se biskvit peče, pripremite preliv tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom i vanilom. Ostavite da se ohladi.
Za fil, umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko i kiselu pavlaku zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.
Kada je biskvit pečen i ohlađen, isecite ga na tri jednaka dela.
Postavite prvi deo biskvita u odgovarajuću posudu za serviranje i natopite ga trećinom preliva.
Premažite prvi sloj biskvita sa trećinom fila. Ponovite postupak sa preostala dva dela biskvita i prelivom i filom.
Ukrasite kolač čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi i natopi prelivom pre serviranja.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (2)