LAKO I JEDNOSTAVNO, A GOSTI ĆE BITI ODUŠEVLJENI! Najbolje slavsko žito sa kakaom
ODUŠEVIĆETE sve goste, napravite najbolje slavsko žito sa kakaom.

Foto Shutterstock
Nikoljdan je najčešća krsna slava među Srbima. Spremite najbolje slavsko žito za Svetog Nikolu i to sa kakaom. Dobar predlog jeste slavsko žito sa bademima i medom. Ovaj recept podrazumeva da se celim orasima i kakao prahom ukrasi slavsko žito.
Potrebno:
* 520 g pšenice belije
* 350 g mlevenih oraha
* 310 g šećera u prahu
* 10 g vanilinog šećera
* 1/3 kašičice cimeta
Za ukrašavanje:
* 100 g celih oraha
Recept za najbolje slavsko žito sa kakaom:
Pšenicu za slavsko žito očistite, pa je ubacite u veću posudu i prelijte vodom. Ostavite tako da prenoći, procedite, pa nalijte svežom vodom. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok pšenica ne omekša.
Procedite ponovo, ali vodu u kojoj se kuvala pšenica sačuvajte sa strane. Sameljite pšenicu, pa dodajte mlevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i cimet. Sjedinite sastojke dobro, pa rasporedite slavsko žito u činije za serviranje. Ukrasite ivice celim orasima, a u sredinu stavite kakao u obliku krsta.
(StvarUkusa/Mondo)

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte
PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.
30. 09. 2025. u 20:58

"ZAŠTO MI PIPAŠ ŽENU?" Ovako je počela tuča na svadbi u Gornjem Milanovcu, nasrnuli na doktora (VIDEO)
SVADBENO veselje u Gornjem Milanovcu pretvorilo se u haotičnu scenu kada je došlo do nesvakidašnjeg incidenta.
30. 09. 2025. u 16:10

OGLASILA SE BILjA NAKON RASTANKA OD ACE ILIĆA: "Videću kako vreme prolazi..."
IAKO rastavljeni, Bilja i Aca imaju veliki razlog za slavlje.
01. 10. 2025. u 12:20
Komentari (0)