LAKO I JEDNOSTAVNO, A GOSTI ĆE BITI ODUŠEVLJENI! Najbolje slavsko žito sa kakaom

Novosti online

05. 01. 2024. u 20:00

ODUŠEVIĆETE sve goste, napravite najbolje slavsko žito sa kakaom.

ЛАКО И ЈЕДНОСТАВНО, А ГОСТИ ЋЕ БИТИ ОДУШЕВЉЕНИ! Најбоље славско жито са какаом

Foto Shutterstock

Nikoljdan je najčešća krsna slava među Srbima. Spremite najbolje slavsko žito za Svetog Nikolu i to sa kakaom. Dobar predlog jeste slavsko žito sa bademima i medom. Ovaj recept podrazumeva da se celim orasima i kakao prahom ukrasi slavsko žito.

Potrebno:

* 520 g pšenice belije
* 350 g mlevenih oraha
* 310 g šećera u prahu
* 10 g vanilinog šećera
* 1/3 kašičice cimeta

Za ukrašavanje:

* 100 g celih oraha

* 150 g kakaoa

Recept za najbolje slavsko žito sa kakaom:

Pšenicu za slavsko žito očistite, pa je ubacite u veću posudu i prelijte vodom. Ostavite tako da prenoći, procedite, pa nalijte svežom vodom. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i nastavite da kuvate dok pšenica ne omekša.

Procedite ponovo, ali vodu u kojoj se kuvala pšenica sačuvajte sa strane. Sameljite pšenicu, pa dodajte mlevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer i cimet. Sjedinite sastojke dobro, pa rasporedite slavsko žito u činije za serviranje. Ukrasite ivice celim orasima, a u sredinu stavite kakao u obliku krsta.

(StvarUkusa/Mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti