ŠTO DUŽE STOJE UKUSNIJE SU: Domaće štrudlice, neodoljivo ukusne
PRAVE domaće štrudlice.
Čuvajte ih u zatvorenoj, limenoj kutiji.
Potrebno:
Za testo:
* brašno, 300 g
* margarin, 150 g
* prašak za pecivo, 1 kesica
* kisela pavlaka, 100 g
Za nadev:
* džem, po potrebi
Za valjanje pečenih štrudlica:
* šećer u prahu, po potrebi
* vanilin šećer, 1 kesica
Priprema:
- Za testo: U odgovarajuću posudu usuti brašno, dodati omekšali margarin (sobne temperature), umešati prašak za pecivo,kiselu pavlaku i zamesiti testo. Testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini. Razviti oklagijom i iseći na 3 trake. Na svaku traku testa staviti džem celom dužinom.
- Prstima spojiti krajve blago pritiskajući kako bi se testo zalepilo.
- Okrenuti na drugu stranu i iseći na štrudlice željene dužine. Poređati ih u pleh koji ste obložili pek-papirom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok blago ne poripumene (oko 15 minuta,zavisno od rerne).
- Gotove štrudlice izvaditi iz rerne.Vruće štrudlice uvaljati u mešavinu šećera u prahu i vanilin šećera. Štrudlice servirati i poslužiti.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"TRAMP BIO OPSEDNUT TIME" Merkelova otkrila brojne tajne pred izlazak njenih memoara
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel u intervjuu pred izalazak njenih memoara govorila je, između ostalog, o tome šta novoizabrani predsednik SAD misli o nemačkim automobilima, otkrila da li su joj bile poznate namere ruskog predsednika Vladimira Putina i kako je pokušavala da spreči "invaziju na Ukrajinu", navela je ko joj je pomogao da izbegne regrutaciju za Štazi i šta bi trebalo da uradi njena partija kako bi pobedila na predstojećim izborima u Nemačkoj.
23. 11. 2024. u 16:52
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)