10 MINUTA VREMENA JE SVE ŠTO VAM TREBA ZA KOLAČ ČIJI UKUS NEĆETE MOĆI DA ZABORAVITE: Jagode, maskarpone i piškote
TIRAMISU sa jagodama, kolač koji ne treba peći i sprema se za 10 minuta, kada vam se jede nešto lagano i slasno.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* jagode, 700 g
* limunov sok, 20 ml
* šećer u prahu, 80 g
* piškote, 200 g
* maskarpone, 250 g
* krem sir, 250 g
* mleko, 20 ml
* šećer, 50 g
Priprema:
Najpre ćemo 600 g jagoda dodati u šećer u prahu i limunov sok pa sve to izmiksati u blenderu. Zatim ćemo premazati dno našeg kalupa sa sosom koji smo dobili i poređati prvi sloj piškota, a njih ćemo premazati mlekom. Sada mikserom mutimo maskarpone, krem sir i šećer i mešamo to sa delom sosa od jagoda. Kada premažemo dobijeni krem preko piškota, opet ide sos, piškote, mleko pa krem od sira i jagoda. Na vrh ćemo poređati ostatak svežih jagoda i ostaviti da odstoji u frižideru dva sata.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

VUČIĆEVA IZJAVA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: "Dvojica svetskih lidera tajno razgovarali sa Putinom"
NEKI svetski lideri su tajno komunicirali sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu blogeru Mariu Nafalu, prenosi ruska agencija RIA Novosti kao udarnu vest na svom portalu.
02. 04. 2025. u 09:09

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)