AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
PLAZMU možete kombinovati u različitim receptima, ali ubedljivo su najbolji kolači i torte sa plazmom, predlažemo vam da napravite tortu koja uspeva bukavlno svima. Uživajte!
Sastojci:
* 400 gr mlevenog plazma keksa
* 150 gr putera
* 50 ml soka od pomorandže
Za fil:
* 100 gr putera
* 2 jajeta
* 100 gr šećera
* 10 gr vanilin šećera
* 100 rg skroba
* 600 ml mleka
* 200 gr bele čokolade (može i nutela)
Najbrži recept za plazma tortu:
Korak 1:
Napravite podlogu
Plazmu pomešajte sa puterom koji ste istopili, pa sipajte i sok od pomorandže. Sve dobro sjedinite i pola smese utisnite u kalup. Dobro pritisnite i stavite u frižider da se ohladi dok pravite fil.
Korak 2:
Napravite fil
U šerpu sipajte mleko, šećer i vanilin šećer i sve lepo promešajte. Zatim dodajte skrob i umućena jaja, pa sve dobro sjedinite tako da nema grudvica. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vruć fil dodajte puter i čokoladu i mešajte dok se ne otope. Sipajte fil preko plazme.
Korak 3:
Ohladite tortu
Preko pospite plazmom koja je preostala, pa prelijte mlekom (100 ml) i stavite u frižider na pola sata.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)