VIRALNI SLATKIŠ SA BANANOM: Banofi pita, recept sve popularniji na mrežama

Novosti online

14. 03. 2024. u 14:30

BIĆETE oduševljeni, osvežavajuća i lagana.

ВИРАЛНИ СЛАТКИШ СА БАНАНОМ: Банофи пита, рецепт све популарнији на мрежама

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za podlogu: 

* 150 g keksa
* 75 g maslaca

 Još potrebno:

* 75 g maslaca

* 75 g šećera
* 400 g kondenzovanog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 3 zrele banane
* 300 ml slatke pavlake

 Dodatno:

* 50 g tamne čokolade
* 1 kašičica kakaoa u prahu

Priprema:

Premažite maslacem kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje.

Onda uzmite keks pa istopite maslac, pomešajte s keksom i sipajte u kalup.

Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta.

Ostatak maslaca pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru.

Kada se rastope, promešajte i ulijte kondenzovano mleko.

Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju.

Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile.

Potom prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena.

Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku pa premažite tortu.

Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom čokoladom ili kakaom.

Na kraju poprskajte rastopljenom tamnom čokoladom ili pospite kakaom.

Servirajte hladno.👌


(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca