VIRALNI SLATKIŠ SA BANANOM: Banofi pita, recept sve popularniji na mrežama
BIĆETE oduševljeni, osvežavajuća i lagana.
Sastojci:
Za podlogu:
* 150 g keksa
* 75 g maslaca
Još potrebno:
* 75 g maslaca
* 400 g kondenzovanog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
* 3 zrele banane
* 300 ml slatke pavlake
Dodatno:
* 50 g tamne čokolade
* 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema:
Premažite maslacem kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje.
Onda uzmite keks pa istopite maslac, pomešajte s keksom i sipajte u kalup.
Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta.
Ostatak maslaca pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru.
Kada se rastope, promešajte i ulijte kondenzovano mleko.
Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju.
Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile.
Potom prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena.
Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite slatku pavlaku pa premažite tortu.
Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom čokoladom ili kakaom.
Na kraju poprskajte rastopljenom tamnom čokoladom ili pospite kakaom.
Servirajte hladno.👌
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVI SE ZA 5 MINUTA I NE GOJI: Najstariji i najzdraviji kolač na svetu
02. 03. 2024. u 11:00
BAKLAVA BEZ KORA SE PRAVI BRZO I LAKO: Ukus će vas potpuno raspametiti
01. 03. 2024. u 07:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)