LAGAN I IZDAŠAN A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač od đumbira
ZAMIRISAĆE vam cela kuća, svaki zalogaj je sve bolji.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
* 1/3 šoljice šećera
* 1/3 šoljice omekšalog putera
* 1 kašika meda
* 1 jaje
* jedna i po šoljica brašna
* 2 kašičice đumbira u prahu
* pola kašičice sode bikarbone
* četvrtina kašičice muskatnog oraha
* prstohvat soli
* malo mlevenog karanfilića
* 2/3 šoljice nemasnog mleka
* 1 kašičica ekstrakta vanile
Za krem:
* pola šoljice nemasnog krem sira
* prstohvat soli
* jedna šolja i 3/4 šećera u prahu
* 1 kašičica soka od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi puter umutite sa šećerom i, neprekidno muteći, dodajte med i jaje. Pomešajte sve navedene suve sastojke, pa u prethodno umućenu prvu smesu naizmenično dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i pomalo mleka. Sjedinite dobro smesu pa na kraju dodajte vanilin ekstrakt. Papirom za pečenje obložite manji pleh, pa u njega izručite smesu. Pecite kolač 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite krem sir, vanilin ekstrakt, so, šećer i limunov sok. Drvenom čačkalicom proverite da li je kolač gotov, ako je suva, jeste. Prohlađen kolač secite na kocke i služite uz kašiku krema od sira.
Bon appetit!
BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom
(Trpeza)
Preporučujemo

MOLDAVIJA DONELA ODLUKU VEZANU ZA SRBIJU: Ograničili uvoz ove namirnice iz naše zemlje
VLADA Moldavije donela je odluku o privremenom ograničenju uvoza šećera iz Srbije, uz obrazloženje da na taj način želi da zaštiti domaću proizvodnju i stabilizuje tržište.
10. 10. 2025. u 13:22

RUSI OTKRILI ČIME SU SINOĆ GAĐALI UKRAJINU: "Odgovor na terorističke udare po civilnim objektima"
RUSKE oružane snage tokom noći izvele su masovni napad na energetske objekte koji napajaju vojno-industrijski kompleks Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
10. 10. 2025. u 14:48

"OTEĆE VAM DECU! Mirjana Bobić Mojsilović upozorila roditelje
"ZATO, roditelji, dok još nije kasno, zgrabite svoju decu i zabavite ih sami!"
09. 10. 2025. u 10:15
Komentari (0)