LAGAN I IZDAŠAN A NEODOLJIVO UKUSAN: Kolač od đumbira

Novosti online

15. 03. 2024. u 19:00

ZAMIRISAĆE vam cela kuća, svaki zalogaj je sve bolji.

ЛАГАН И ИЗДАШАН А НЕОДОЉИВО УКУСАН: Колач од ђумбира

Foto Shutterstock

Sastojci:

 Za koru: 

* 1/3 šoljice šećera 

* 1/3 šoljice omekšalog putera
* 1 kašika meda 
* 1 jaje
* jedna i po šoljica brašna 
* 2 kašičice đumbira u prahu 
* pola kašičice sode bikarbone 
* četvrtina kašičice muskatnog oraha
* prstohvat soli
* malo mlevenog karanfilića 
* 2/3 šoljice nemasnog mleka 
* 1 kašičica ekstrakta vanile

 Za krem: 

* pola šoljice nemasnog krem sira 

* 1 kašičica ekstrakta vanile 
* prstohvat soli
* jedna šolja i 3/4 šećera u prahu
* 1 kašičica soka od limuna 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi puter umutite sa šećerom i, neprekidno muteći, dodajte med i jaje. Pomešajte sve navedene suve sastojke, pa u prethodno umućenu prvu smesu naizmenično dodajte kašiku po kašiku suvih sastojaka i pomalo mleka. Sjedinite dobro smesu pa na kraju dodajte vanilin ekstrakt. Papirom za pečenje obložite manji pleh, pa u njega izručite smesu. Pecite kolač 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite krem sir, vanilin ekstrakt, so, šećer i limunov sok. Drvenom čačkalicom proverite da li je kolač gotov, ako je suva, jeste. Prohlađen kolač secite na kocke i služite uz kašiku krema od sira.

Bon appetit!

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)