POSNI KINDER BUENO KOLAČ: Neodoljiva poslastica koja će vas oduševiti svojim izvanrednim ukusom

Novosti online

21. 03. 2024. u 13:00

Kinder bueno je jedna od najpoznatijih svetskih čokoladica. Od sličnih sastojaka ljudi su počeli da prave kinder bueno kolače i torte. Kako je u toku uskršnji post, ne morate da se odričete omiljenih poslastica, već napravite posni kinder bueno kolač.

ПОСНИ КИНДЕР БУЕНО КОЛАЧ: Неодољива посластица која ће вас одушевити својим изванредним укусом

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

300 g posnih napolitanki 

100 g posne čokolade 
100 ml posne slatke pavlake 
Za fil:
500 ml biljnog mleka 
1,5 kesica pudinga od vanile 
250 g posnog krem sira 
120 g šećera 
10 g vanilin šećera 
300 ml posne slatke pavlake 
150 g kikirikija 
Za glazuru:
100 g posne čokolade
100 ml posne slatke pavlake 
kikirki ili lešnik

Priprema:

Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, pa umočite napolitanke. Umačete tri ivice, a četvrtu ostavite suvu. Ređajte u pleh koji ste obložili pek-papirom. Suva ivica treba da "legne" na čokoladnu ivicu kako bi se zalepila. 

U posudi pomešajte puding, šećer i vanilin šećer. Sipajte 100 ml mleka i lepo sjedinite da nema grudvica. Sipajte preostalo mleko u šerpu, pa kada krene da vri dodajte puding. Sve lepo promešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi nekih 30 minuta. Umutite krem sir sa ohlađenim pudingom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sve dobro sjedinite mikserom. 

U šerpi istopite šećer, pa dodajte kikiriki ili lešnik i sve dobro promešajte. Sipajte dobijenu smesu na pek-papir i stavite u fržider da se stegne. Zatim je izblendirajte i dodajte u fil, pa lagano promešajte. 

Preko napolitanki sipajte fil, pa istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i premažite preko. Ostavite u frižideru da se stegne.

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo