SAVRŠENA LETNJA POSLASTICA: Mlečni kolač sa voćem i čokoladom, pleni izgledom - a ne peče se (VIDEO)

Novosti online

15. 06. 2024. u 14:00

MLEČNI Kolači su sve popularniji, a ova poslastica je idelana za visoke letnje temperature.

САВРШЕНА ЛЕТЊА ПОСЛАСТИЦА: Млечни колач са воћем и чоколадом, плени изгледом - а не пече се  (ВИДЕО)

Foto: Printsskrin Jutjub/Cookrate - Cakes

Mi vam predlažemo da napravite mlečni kolač sa čokoladom i voćem koji će vas osvežiti, a koji može svako da spremi. Umesto predloženog možete da koristite voće po vašem izboru.

Sastojci:

220 g šećera 

40 g biljnog želatina
1 l mleka
350 g jagoda 
200 g kivija 
170 g malina 
Za glazuru:
100 g šećera 
40 g kakaoa
16 g biljnog želatina  
400 ml mleka 
250 g čokolade 

Foto: Printsskrin Jutjub/Cookrate - Cakes

Recept za mlečni kolač sa voćem i čokoladom: 

U šerpu sipajte šećer, želatin i mlekom. Kuvajte dok se šećer lepo ne otopi, uz neprestano mešanje. Sklonite sa strane i ostavite da se ohladi nekih 20 minuta. Iseckajte voće, pa poređajte u gumeni kalup (veličine kao za hleb). Zatim sipajte mleko i malo promešajte, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 4 sata. U šerpi pomešajte šećer, mleko, želatin i kakao i kuvajte uz neprestano mešanje. Kada smesa krene da vri dodajte čokoladu i isključite šporet. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Na veću tacnu stavite rešetku, pa na nju kolač koji ste izvadili iz kalupa. Prelijte kolač i vratite u frižider na pola sata. 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto