OČARAVAJUĆ UKUS VANILE I LIMUNA: Kremasti domaći puding, sprema se očas posla
OBRADUJTE ukućane ovim receptom koji će smazati dok se okrenete.
Potrebno je:
- 400 ml mleka
- žumance (domaćeg jaja)
- kašika (kokosovog) smeđeg šećera (ili meda)
- 1/2 štapića vanile (ili kesica vanilin šećera)
- limun
Priprema domaćeg pudinga sa limunom
U šoljicu stavite žumance, gustin i 50 ml mleka i dobro promešajte. Preostalu količinu mleka sipajte u šerpicu, dodajte šećer i vanilu pa na laganoj vatri zagrejte do ključanja.
Smanjite temperaturu pa, uz stalno mešanje, dodajte smesu sa žumancetom. Mutite žicom sve dok se masa ne zgusne, ali tako da ne bude grudvica. Sklonite sa ringle pa prespite u posude sa posluženje, koje ste prethodno nakvasili hladnom vodom.
Ostavite puding da se ohladi i servirajte uz krišku limuna – divan, osvežavajući ukus mu da, kada se blago nakapa po površini.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)