OČARAVAJUĆ UKUS VANILE I LIMUNA: Kremasti domaći puding, sprema se očas posla

B. J.

08. 09. 2024. u 13:00

OBRADUJTE ukućane ovim receptom koji će smazati dok se okrenete.

ОЧАРАВАЈУЋ УКУС ВАНИЛЕ И ЛИМУНА: Кремасти домаћи пудинг, спрема се очас посла

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 400 ml mleka

- 30 g gustina
- žumance (domaćeg jaja)
- kašika (kokosovog) smeđeg šećera (ili meda)
- 1/2 štapića vanile (ili kesica vanilin šećera)
- limun

Priprema domaćeg pudinga sa limunom

U šoljicu stavite žumance, gustin i 50 ml mleka i dobro promešajte. Preostalu količinu mleka sipajte u šerpicu, dodajte šećer i vanilu pa na laganoj vatri zagrejte do ključanja.

Smanjite temperaturu pa, uz stalno mešanje, dodajte smesu sa žumancetom. Mutite žicom sve dok se masa ne zgusne, ali tako da ne bude grudvica. Sklonite sa ringle pa prespite u posude sa posluženje, koje ste prethodno nakvasili hladnom vodom.

Ostavite puding da se ohladi i servirajte uz krišku limuna – divan, osvežavajući ukus mu da, kada se blago nakapa po površini.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...