LEŠNIK TORTA: Čist klasik koji svi obožavaju

Novosti online

12. 09. 2024. u 18:00

Neodoljivo ukusna tradicionalna torta.

ЛЕШНИК ТОРТА: Чист класик који сви обожавају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 10 belanca 
  • šećera 10 kašika
  • 1 žumance 
  • 100 gr lešnika 
  • brašna 1 kašika
  • 9 žumanca 
  • šećera 6 kašika
  • gustina 9 kašika
  • mleka 1/2 litra
  • bele čokolade  200 grama
  • margarina 250 grama
  • šećera u prahu 250 grama
  • šlag krema od vanile 200 grama
  • mleka 100 ml
  • crne čokolade 150 grama
  • 200 gr lešnika 

Priprema:

Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumance, kašiku brašna i lešnik pečen i mleven. Ispeći koru.

1. Žumanca i šećer umutiti mikserom dodati gustin, mleko i malo prokuvati fil. Kada se fil ohladi dodati belu rendanu čokoladu i margarin predhodno umućen sa šećerom u prahu.

2. Šlag krem umutiti sa mlekom. Dodati crnu rendanu čokoladu i pečen i mleven lešnik.

Tortu filovati sledećim redom: Kora, Fil 1, Fil 2 i odozgore naneti šlag ili ukrasiti po želji. 

(Superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVI PUT U ISTORIJI SE OVO DEŠAVA U FIRMAMA: Situacija koju niko u Srbiji ni svetu nije očekivao