LEŠNIK TORTA: Čist klasik koji svi obožavaju
Neodoljivo ukusna tradicionalna torta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 10 belanca
- šećera 10 kašika
- 1 žumance
- 100 gr lešnika
- brašna 1 kašika
- 9 žumanca
- šećera 6 kašika
- gustina 9 kašika
- mleka 1/2 litra
- bele čokolade 200 grama
- margarina 250 grama
- šećera u prahu 250 grama
- šlag krema od vanile 200 grama
- mleka 100 ml
- crne čokolade 150 grama
- 200 gr lešnika
Priprema:
Umutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera, dodati žumance, kašiku brašna i lešnik pečen i mleven. Ispeći koru.
1. Žumanca i šećer umutiti mikserom dodati gustin, mleko i malo prokuvati fil. Kada se fil ohladi dodati belu rendanu čokoladu i margarin predhodno umućen sa šećerom u prahu.
2. Šlag krem umutiti sa mlekom. Dodati crnu rendanu čokoladu i pečen i mleven lešnik.
Tortu filovati sledećim redom: Kora, Fil 1, Fil 2 i odozgore naneti šlag ili ukrasiti po želji.
(Superrecepti/žena)
Preporučujemo

BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00

GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus
01. 06. 2024. u 15:00

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)