VODENA TORTA: Jednostavna poslastica koju su Jugosloveni obožavali, a priprema se od jeftinih namirnica koje svi imaju
Brz i jeftin recept za patišpanj preliven šećernom glazurom.

Foto: Jutjub/Printskrin/
Sastojci:
- 7 jaja
- 7 žlica šećera
- 7 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- Za preliv:
- 500 ml vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Lepo promešajte i smesu sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 200°S oko 5 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 30 minuta. Pripremite preliv tako što ćete pomešati vodu, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok ne proključa. Patišpanj ohladite i prelijte sirupom. Tortu možete da prelijete i čokoladom ako želite da bude malo bogatija.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

ČETIRI ZEMLjE EU ODBILE TRAMPOV PLAN: Neće da kupuju američko oružje za Ukrajinu!
ČETIRI evropske zemlje odbile su da učestvuju u projektu predsednika SAD Donalda Trampa o kupovini američkog oružja za Ukrajinu.
16. 07. 2025. u 14:12

BEBA IZ SRBIJE SE UGUŠILA NAOČIGLED RODITELjA: Nezapamćena tragedija na Halkidikiju
BEBA iz Srbije, stara svega 13 meseci, iznenada je izgubila život u jednom ugostiteljskom objektu na Halkidikiju. Kako navode grčki mediji, ova nezapamćena tragedija odigrala se pred očima detetovih roditelja.
16. 07. 2025. u 14:33

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)