POSNI ČUPAVCI: Neodoljivi kolač sa kokosom

Новости онлине

08. 11. 2024. u 16:00

Meki, sočni i neodoljivi čupavci su klasik, i savršena poslastica za sve prilike.

ПОСНИ ЧУПАВЦИ: Неодољиви колач са кокосом

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Šećer 20 kašika
  • Ulje 25 kašika
  • Voda 35 kašika
  • Brašno 30 kašika
  • Prašak za pecivo 1,1/2
  • Posna čokolada 100 g
  • Kakao 50 g
  • Voda 200 ml
  • Šećer 150 g
  • Margarin 200 g
  • Kokos 200 g

Priprema:

Izmešajte vodu i ulje,dodajte šećer i na kraju,brašno sa praškom za pecivo.Dobro umutite,sipajte u podmazan pleh i pecite na temperaturi od 180 stepeni.

Kakao i šećer razmutite sa vodom,stavite na ringlu i lagano zagrevajte dok se ne istopi.Dodajte čokoladu i margarin pa mešajte dok se masa ne izjednači.

Ohlađeni biskvit isecite na kockice, umačite u mlaku glazuru i valjajte u kokos.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji