TORTA SA NAPOLITANKAMA: Idealna za sve koji žele jednostavan, ali ukusan desert bez potrebe za pečenjem
Hrskave napolitanke, kremasti sir i blagi ukus kondenzovanog mleka čine ovu tortu laganom, osvežavajućom i savršenom za svaku priliku. Priprema je brza i laka, a rezultat je neodoljiv desert bez pečenja.

foto: PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK
Sastojci:
- 400 g napolitanki
- 30 g putera
- 15 g želatina
- 400 g krem sira
- 50 ml kondenzovanog mleka
Priprema:
Napolitanke sitno izlomite ili sameljite u secku. Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte da se sjedini. Utisnite smesu u dno kalupa (prečnika oko 20 cm), pa stavite u frižider da se stegne.
Želatin prelijte sa nekoliko kašika hladne vode i ostavite da nabubri (oko 5-10 minuta). Lagano zagrejte želatin dok se potpuno ne rastopi (nemojte kuvati). U posebnoj posudi sjedinite krem sir i kondenzovano mleko, pa sve dobro umutite mikserom dok ne postane glatka smesa. Dodajte pripremljeni želatin i još jednom dobro promešajte.
Sipajte fil preko podloge od napolitanki i poravnajte površinu. Ostavite tortu u frižideru najmanje 4 sata (ili preko noći) da se stegne. Dekorišite po želji – narendanom čokoladom, seckanim napolitankama ili voćem.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BELI DVOR TORTA: Tito je ovu poslasticu obožavao, toliko je kremasta da se topi u ustima (VIDEO)
28. 02. 2025. u 12:00Jovana Vasić

MEDENA TORTA: Ukoliko niste isprobali recept, sada je pravi čas (VIDEO)
25. 11. 2024. u 17:00

TORTA SA BANANAMA I ČOKOLADOM: Neodoljivo kremasta poslastica koju svi vole
08. 03. 2025. u 15:00Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)