MAFINI SA CRNOM ČOKOLADOM I KUPINAMA: Brza i ukusna poslastica

Новости онлине

22. 03. 2025. u 12:00

Mafini sa crnom čokoladom i kupinama su jednostavni za pravljenje i imaju savršen spoj slatkog i kiselog.

МАФИНИ СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ И КУПИНАМА: Брза и укусна посластица

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za mafine:

  • 240 g brašna
  • 75 g nezaslađenog kakao praha
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 250 šećera
  • 2 velika jajeta
  • 110 g otopljenog putera
  • 1 kašičica vanilinog esktrakta
  • 300 ml mlaćenice
  • 360 g pasiranih kupina
  • 240 g crne čokolade

Za glazuru:

  • 100 g omekšanog putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 g pasiranih kupina
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • sveže kupine za ukras

Priprema:

Kako biste napravili mafine, zagrejte rernu na 175°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga obložite korpicama. U posudi pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so. U posebnoj posudi umutite rastopljeni puter i šećer, a zatim umešajte jaja, ekstrakt vanile i pasirane kupine.

Postepeno naizmenično dodajte suve sastojke i mlaćenicu, lagano mešajući da se sjedine. Na kraju umešajte otopljenu crnu čokoladu. Napunite kalupe za mafine do tri četvrtine i pecite 18-20 minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.

U činiji za mešanje umutite omekšali puter, šećer u prahu, pire od kupina i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Po potrebi prilagodite konzistenciju slatkom pavlakom. Ukrasite i stavite kupinu na vrh svakog mafina. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOGLI SU DA MI ODSEKU NOGU: Bivši francuski fudbaler prošao kroz pakao