MAFINI SA CRNOM ČOKOLADOM I KUPINAMA: Brza i ukusna poslastica
Mafini sa crnom čokoladom i kupinama su jednostavni za pravljenje i imaju savršen spoj slatkog i kiselog.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za mafine:
- 240 g brašna
- 75 g nezaslađenog kakao praha
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 250 šećera
- 2 velika jajeta
- 110 g otopljenog putera
- 1 kašičica vanilinog esktrakta
- 300 ml mlaćenice
- 360 g pasiranih kupina
- 240 g crne čokolade
Za glazuru:
- 100 g omekšanog putera
- 200 g šećera u prahu
- 300 g pasiranih kupina
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- sveže kupine za ukras
Priprema:
Kako biste napravili mafine, zagrejte rernu na 175°C i pripremite kalup za mafine tako što ćete ga obložite korpicama. U posudi pomešajte brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i so. U posebnoj posudi umutite rastopljeni puter i šećer, a zatim umešajte jaja, ekstrakt vanile i pasirane kupine.
Postepeno naizmenično dodajte suve sastojke i mlaćenicu, lagano mešajući da se sjedine. Na kraju umešajte otopljenu crnu čokoladu. Napunite kalupe za mafine do tri četvrtine i pecite 18-20 minuta. Ostavite da se potpuno ohlade.
U činiji za mešanje umutite omekšali puter, šećer u prahu, pire od kupina i ekstrakt vanile dok smesa ne postane glatka. Po potrebi prilagodite konzistenciju slatkom pavlakom. Ukrasite i stavite kupinu na vrh svakog mafina. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SAVRŠENI BRZI DORUČAK: Mafini sa kačkavaljem i spanaćem
25. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
15. 01. 2025. u 13:00Novosti online

ČOKOLADNI MAFINI: Pripremite omiljeni slatkiš za sve generacije
27. 12. 2024. u 11:00

MAFINI SA JABUKAMA I ORASIMA: Savršena kombinacija mirisa i ukusa (VIDEO)
10. 01. 2025. u 11:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)