IDE ODLIČNO UZ NES KAFU: Vanila panakota

Bojana Jovanović

15. 07. 2025. u 13:00

No, i ako ne volite nse kafu ili bilo koju drugu vrstu kafe sigurni smo da ćete uživati u ukusu ovog deserta.

ИДЕ ОДЛИЧНО УЗ НЕС КАФУ: Ванила панакота

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 500 ml pavlake

- 100 ml mleka

- kesica vanila burbon štapića

- 2 listića želatina

- 2 kašike šećera

- 100 g bele čokolade

- listići sveže nane

Za žele:

- 250 g malina

- 1 kašika šećera

Lagano zagrejte pavlaku i mleko sa šećerom. Skinite sa vatre i dodajte, prethodno u vodi potopljen, želatin. Promešajte, dodajte čokoladu, pa nastavite sa mešanjem sve dok se ona ne rastopi. Rasporedite u odgovarajuće čaše deo smese i stavite u frižider. Pomešajte maline sa šećerom i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte želatin, prethodno potopljen u 50 ml hladne vode. Promešajte i ostavite da se ohladi. Izvadite čaše iz frižidera pa preko smese rasporedite žele od maline. Ponovo vratite u frižider bar na pola sata, odnosno dok se krem potpuno ne zgusne. Ukrasite malinama i listićima sveže nane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRENIRAJ SA ŠAMPIONIMA: Fondacija Mozzart vodi na kampove proslavljenih sportista