PEČENE BRESKVE: Pravi letnji osvježavajući desert
DO zanosnog ukusa stiže se brzo.
Foto: Jutjub/Printskrin/Food Guru
Da kuća miriše na voćnjak.
Sastojci:
- breskve, velike, 4 komada
- maslac, 40 g
- badem, sirovi, 100 g
- suvo grožđe, 2 kašike
- čokolada za kuvanje, 40 g
- šećer, 4 kašike
- belo vino, 100 ml
- šlag, 1 kesica
- šećer u prah,u za posipanje
Priprema:
Bademe poparite, oljuštite i iseckajte što sitnije. Breskve oljuštite, presecite ih napola, izvadite košticu, pa ih još malo izdubite kašičicom.
Čokoladu sitno izrendajte i pomešajte sa bademom. Maslac umutite sa dve kašike šećera, dodajte čokoladu, bademe i oceđeno suvo grožđe, koje ste prethodno natapali u vinu.
Foto: Jutjub/Printskrin/Food Guru
Dobro izmešajte rukama i napravite osam kuglica. Vatrostalnu posudu podmažite, pospite šećerom u prahu, pa poređajte breskve.
U sredinu svake breskve stavite pripremljene kuglice, pospite preostalim šećerom i sa malo mlevenih badema i zalijte vinom.
Pecite 35 minuta na 180 stepeni, a potom ohladite.
Poslužite sa umućenim šlagom.
Prijatno!
(StvarUkusa)
Preporučujemo
VOĆNA SALATA OD BRESKVI, MALINA I MASKARPONEA: Lagana je, osvežavajuća, a ukusna
27. 07. 2024. u 07:00
ZDRAV OBROK ZA SVAKI DAN U OBLIKU SUFLEA: Zapečena pileća džigerica iz rerne
27. 07. 2025. u 07:00
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
NA TRGU ZA DOČEK NOVE GODINE Objavljeno koliko će grad platiti Merlinu za koncert u "najluđoj noći"
Većina pevača doček Nove godine provodi radno jer je ovo svojevrsna prilika da zarade ogromne honorare, koji su neretko i po nekoliko puta veći u odnosu na standardne.
29. 11. 2025. u 17:35
Komentari (0)