DAH MEDITERANA ZAPAHNUO SRPSKU ATINU: Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ do 24. marta

Lj.P.

23. 03. 2024. u 13:38

MEDITERANSKI dah najsunčanijeg grada na crnogorskom primorju – Tivta, osetio se danas novosadskim ulicama u centru grada, kojima su po toplom i sunčanom danu, od Dunavskog parka i Zmaj Jovinom ulicom do Trga slobode, a zatim u Katoličkoj porti, prodefilpovale mažoretke iz plesnog kluba „Modeste“, članovi GPD „Tivat“, KUD „Boka“ i „Maškarade“ uz zvuke klape „Jadran“. Sve to upriličeno je povodom manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, koji se u Srpskoj Atini održavaju od 22. do 24. marta.

ДАХ МЕДИТЕРАНА  ЗАПАХНУО СРПСКУ АТИНУ: Манифестација „Дани Тивта у Новом Саду“ до 24. марта

FOTO: Lj.P.

Novosađani su pored bogatog i zanimljivog kulturno-umetničkog programa, mogli i da degustiraju gastro ponudu ribe i vina.

FOTO: Lj.P.

Prvog dana manifestacije u Privrednoj komori Vojvodine, otpočeo je program ove važne manifestacije radnim sastankom kojem su prisustvovali predstavnici novosadksih i tivatskih institucija. Potpisan je protokol o saradnji između Gradske biblioteke Tivat i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crenjanski“.

FOTO: Lj.P.

Tivat i Novi Sad potpisali su sporazum o uspostavljanju saradnje prošle godine, čime je ozvaničena dugogodišnja saradnja i rpiajatestvo između dva grada.

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada je, poželevši dobrodošlicu dragim gostima iz bratskog grada Tivta, kazao je da su ovog vikenda u Novi Sad doneli dah Mediterana, uz autentičnu muziku, gastronomsku ponudu, uz lep defile mažoretki i maškara.

FOTO: Lj.P.

- Tivat ima šta da ponudi Novom sadu, prvenstveno mislim na turizam, na kulturu i na privredu – istakao je Đurić. - Na jesen će se održati u Tivtu dani Novog Sada, i već sada moramo d arazmišljamo šta ćemo im ponuditi. Nas vezuje višedecenoijsko prijateljstvo, a prošle godine potpisali smo sporazum između dva grada o bratimljenju, koji nas je dodatno zbližio.

FOTO: Lj.P.

Potpredsednik opštine Tivat Andrija Petković, izjavio je da odavno postoji romantična veza između Novog Sada i Tivta i da datira još iz devedesetih godina.

- Moram da pomenem dve žene koje nisu više sa nama, a koje su sve ovo pokrenule i učinile da se Novi sad i Tivat zavole, to su Novosađanke, Minja Sovilj i Svetlana Primorac. Tih 90-ih godina družili smo se po Žanjicama, ovde u Novom Sadu i nezaboravne vešte bile su priređivane. Tih veza više nema, ali čvrsta i neraskidiva je veza ostala između Tivta i Novog Sada. Nenjkih mostova i ulica više nema, ali veza je i dalje jaka, jer verujem da jedan grad ne čine ni zgrade ni bulevari, čine ga ljudi i zato je ta veza između Novog Sada i Tivta i prijatenjljstva i kumstva ostalo do danas.

FOTO: Lj.P.

Gosti iz Tivta, Novosađanima će u nedelju, 24. marta u 20 časova, pokloniti besplatnu predstavu u Srpskom narodnom pozorištu „Ćelava pevačica“ u produkciji tivatskog Centra za kulturu, a do 31. marta u KC „Svilara“, mogu posetiti izložbu tivatskog slikara Ivice Aranđusa, pod nazivom „Priroda stvari“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima