HODŽA IZ BIHAĆA ŠIRI MRŽNJU: Srpsku nazvao genocidnom tvorevinom

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 02. 2023. u 07:20

NAKON što je javnost u Republici Srpskoj ostala zgrožena porukama imama Amira Mahića iz Kozarca koji je nedavno javno na hutbi izvređao pravoslavlje i Svetog Savu nazvao začetnikom fašizma, a Srpsku pravoslavnu crkvu sektom, pojavio se još jedan skandalozni snimak gde hodža Muharem Štulanović u džamiju u Bihaću vređa Republiku Srpsku.

ХОЏА ИЗ БИХАЋА ШИРИ МРЖЊУ: Српску назвао геноцидном творевином

foto islamski podjetnik jutubskrinšot

Štulanović u govoru, koji je objavio na "Tviteru" predsednik NS RS Nenad Stevandić, između ostalog Republiku Srpsku naziva genocidnom tvorevinom koja se okotila 9. januara!

Snimak je nastao u vreme obeležavanja 9. januara Dana Republike Srpske.

- Ovde u džamiji, braćo, a to je surova realnost i mnogih pojedinaca u našim džamijama, i sa nama sedi neko ko je pojedinačno baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživila tog 9. januara, u vidu genocidne tvorevine "er es", dana kojeg oni slave, neko je ostao bez 17 članova najbliže rodbine. Koji se nisu izgubili, kako se to zamumuljeno govori, nego su svi pobijeni i poklani samo što nisu bili Srbi - priča hodža Štulanović koji je i redovni profesor Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Nije Štulanović ostao samo na uvredama prema RS, već je otvoreno počeo da govori kao da je političar iz SDA i da osuđuje vlast koju na nivou BiH sa SNSD i Miloradom Dodikom pravi sarajevska koalicija "Osmorka".

ZAPAD I DALjE SAMO ĆUTI

OVAKVE poruke verskih službenika se graniče sa pozivom na rat. Očigledno da osobe poput ovog hodže, i njemu sličnih, samo što nisu još odlučili kada da upute i poziv na džihad. A zanimljivo je da Zapad ćuti i gleda samo kako da nastavi pritiske na Srpsku, dok ovakve uvrede ne vide - kaže Stevandić.

- Osmorka, petorka, trojka koja to zarad fotelja sve zanemaruje, doći će to ako bog da jednog dana njima na naplatu. I dok se naši političari kao besni psi oko plena otimaju, oko fotelja i ministarstava, izgleda da će oni oličeni u "Osmorki" sada dvojici najvećih nacionalista, protivnika i dušmana celovite BiH i Bošnjaka u njoj, dati i pokloniti gotovo sve poluge vlasti - rekao je Štulanović.

Predsednik NS RS Nenad Stevandić kaže da se samo može zamisliti šta ljudi poput Štulanovića, ali nažalost i mnogi drugi Bošnjaci, pričaju na mestima gde se ne snima, kada javno vređaju Srpsku najpogrdnijim izrazima.

BONUS VIDEO - SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri