PRVAK EVROPE: Uroš Bojanić u Istočno Sarajevo doneo titulu

M. REGOJE

23. 03. 2023. u 16:29

UROŠ Bojanić (15), aktuelni prvak Balkana i perspektivni sportista Opštine Istočno Novo Sarajevo za 2022. godinu, u svoj grad je, sa Evropskog prvenstva za nade, kadete i juniore koje se održavalo u Verkvinu u Francuskoj, doneo evropsku titulu.

ПРВАК ЕВРОПЕ: Урош Бојанић у Источно Сарајево донео титулу

Privatna arhiva

Kao član Džiju-džicu kluba "Slavija" i reprezentacije Srpske takmičio se u konkurenciji nada (U16) u kategoriji do 73 kilograma, a kako sam stiče, imao je tri vrlo dobra meča protiv kvalitetnih protivnika.

- Zlatna medalja i tutula prvaka Evrope je nagrada za sav moj naporan rad i dokaz da sam na putu koji je jedini istinski ispravan - kaže aktuelni evropski prvak u džiju-džicuu.

- U prvoj borbi savladao sam Grka Ilijasa Đakuvisa rezultatom 12:3, zatim sam savladao Adrijana Aleksandrua iz Rumunije, da bih u finalu, nakon potpunog preokreta, došao do pobede protiv reprezentativca Švedske Kimona Kristoforidisa - rekao je naš sagovornik.

Kako ističe, još nije svestan uspeha koji je postigao, jer, složićemo se, biti prvak Evrope sa samo 15 godina nešto je čemu treba da se divimo.

DOČEKAN U RODNOM GRADU

EVROPSKOG šampiona Uroša Bojanića i članove DžDžK "Slavija" dočekale su kolege, prijatelji, članovi porodice i mnogobrojni sugrađani. Doček je dolikovao petnaestogodišnjaku koji se okitio zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu. Uroš je zahvalio trenerima i svim prijateljima kluba koji su bili uz njega.

- Sada nastavljamo još jače i idemo ka novim medaljama - rekao je on.

Govoreći o svojim uspesima, on je istakao da iza svake medalje i uspeha stoje naporan rad i mnogo odricanja.

- Medalja je bila cilj od samog starta. Dok je trajala zimska pauza u klubu trenirao sam sa starijim bratom, a nakon toga sam pripreme nastavio u Slaviji. Bilo je naporno i teško, trenirao sam i po dva puta dnevno, preko dana sam radio na fizičkoj spremi, a uveče išao na sparinge i treninge džiju-džice- rekao je Uroš, dodajući da je put do medaljebio težak.

- Čast mi je bila braniti boje kluba na ovom prvenstvu. Predstavljao sam sve članove kluba tako da je ovo i njihov uspeh. Iako je džiju-džicu individualni sport, bez podrške ekipe i tima ne bih mogao ostvariti velike rezultate. Takođe, nastojao sam da na najbolji način predstavim svoj grad i Republiku Srpsku i nadam se da sam uspeo - kaže Uroš, i zaključuje da je krajnji cilj, svakako, svetska medalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALE OLIMPIJSKE IGRE U ODBOJCI: U Višegradu takmičenje za dečake i devojčice Sarajevsko-romanijske regije