KO JE KRIV ZA BRUTALNO PREBIJANJE?: Vrhovni sud RS o slučaju premlaćivanja Slobodana Vasiljevića u Šekovićima

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 09. 2024. u 21:00

U VRHOVNOM sudu Republike Srpske održano je žalbeno ročište protiv sedmorice optuženih za brutalno premlaćivanje Slobodana Vasiljevića u junu 2019. godine u Šekovićima. Prvostepenom presudom Miljan Milić i Stevan Garić osuđeni su na po 25 meseci zatvora zbog nanošenja teških povreda Vasiljeviću i to nakon što je sud prekvalifikovao optužnicu koja ih je teretila za pokušaj ubistva.

КО ЈЕ КРИВ ЗА БРУТАЛНО ПРЕБИЈАЊЕ?: Врховни суд РС о случају премлаћивања Слободана Васиљевића у Шековићима

Foto: O. Matavulj

Ostali optuženi Nebojša Petković, Milutin Kandić, Goran Čalmić, Nebojša Ozimković i Slaviša Jurošević oslobođeni su krivice za pokušaj ubistva. U istom predmetu je optužen i Stefan Radovanović koji je na osnovu priznanja krivice osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva.

Tužilaštvo je žalbu uložilo zbog povreda krivičnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja. Međutim, republički tužilac se nije pojavio pred Vrhovnim sudom, kao ni optuženi Milić, Garić i Kandić i njihovi branioci. Odgovor na žalbu kratko je izložio Juroševićev branilac Vanja Budiša, koji je od suda tražio da potvrdi oslobađajući deo presude.

- Smatramo da je žalba tužilaštva neosnovana, i da je sud u prvostepenoj presudi pravilno utvrdio činjenično stanje i doneo pravilnu odluku - rekao je Budiša.

Smatra da je optužnica napisana na osnovu priznanja optuženog Radovanovića, za koje kaže da se isključivo može odnositi samo na njega, ali ne i na ostale optužene.

Prelom lobanje i koma

PREMA optužnici, Vasiljević je napadnut između 1. i 2. juna 2019. ispred dvorišta pravoslavne crkve u Šekovićima. Deo optuženih sačekao je da kobne večeri izađe iz parohijskog doma. Milić mu je prvi prišao i iz svoje jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu, usled čega je on pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili da ga zajedno udaraju, i to metalnom šipkom i nogama. Vasiljević je zadobio teške povrede, među kojima i prelom lobanje nakon čega je završio u komi.

- Veštak je utvrdio da je oštećeni zadobio četiri povrede, a s obzirom na broj optuženih jasno je da oni nisu mogli počiniti krivično delo koje im je stavljeno na teret - rekao je Budiša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUD ŠOKIRAO TENISKI SVET: Evo šta je rekao o Sinerovom doping skandalu!