SEĆANJE NA BORCE PRVE BRIGADE: U Istočnom Sarajevu na vojničkom groblju na Vracama služen parastos

SEĆANJE NA BORCE PRVE BRIGADE: U Istočnom Sarajevu na vojničkom groblju na Vracama služen parastos

NA vojničkom groblju na Vracama služen je parastos za 618 poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i položeni venci kod centralnog spomen-krsta povodom obežavanja 32 godine od formiranja Prve sarajevske mehanizovane brigade i Komande Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske (VRS), nakon čega je održana i akademija u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

21. 05. 2024. u 05:00

HRVATSKO PRIMORJE SKUPLJE OD TURSKE: Građani Srpske unapred love najpovoljnije ponude letovanja

HRVATSKO PRIMORJE SKUPLJE OD TURSKE: Građani Srpske unapred "love" najpovoljnije ponude letovanja

GRAĐANI Srpske unapred planiraju svoja letovanja prema raspoloživosti kućnog budžeta s obzirom na to da su cene ove sezone "otišle u nebo". Većina njih stoga se najčešće odlučuju za najbliža letovališta na crnogorskom ili hrvatskom primorju i to na manje dana. Oni malo dubljeg džepa uživaju u luksuzu egzotičnih destinacija i lete čarter-letovima direktno iz Banjaluke.

20. 05. 2024. u 10:53

SAVLADALI I SOKOLOV PUT: Za dva i po sata planinari iz Krupnja i Sokoca prošli  feratu na Crvenim stenama

SAVLADALI I "SOKOLOV PUT": Za dva i po sata planinari iz Krupnja i Sokoca prošli feratu na Crvenim stenama

U OKVIRU priprema za specijalističku obuku vodiča druge kategorije za vođenje na obezbeđenim penjačkim putevima - via feratama, koja se u organizaciji Planinarskog saveza Srbije održava krajem meseca u Gornjačkoj klisuri kod Petrovca na Mlavi, planinarski vodič i predsednik PD "Pokreni se" iz Krupnja Dušan Žugić je sa kolegama iz Milića nedavno za dva i po sata uspešno prošao smer via ferate "Sokolov put" na Crvenim stenama planine Romanije u Republici Srpskoj.

20. 05. 2024. u 05:00

NA JUGU SRPSKE ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Praznici napunili kasu Trebinja

NA JUGU SRPSKE ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE: Praznici napunili kasu Trebinja

NOVČANI promet preko fiskalnih kasa u Trebinju od 27. aprila do 7. maja 2024. godine iznosio je oko 4.261.994 KM, što je za oko 1.850.000 KM ili oko 76 odsto više nego 2016. godine, koja se uzimala kao jedna od rekordnih. To su podaci Gradske uprave Trebinje, u kojima se navodi da su trgovine na malo ostvarile promet od 3,1 miliona KM, dok je to 2016. bilo 2,1 miliona KM.

18. 05. 2024. u 06:45