POSLEDNJE ZBOGOM GROFICI IZ SOMBORA: Čuvena manekenka Tamara Bakić sahranjena na groblju u rodnom gradu

J. Bekić

29. 12. 2021. u 21:23

PRVA jugoslovenska i srpska manekenka Tamara Bakić, koja je preminula u subotu u 87. godini u Beogradu, sahranjena je u porodičnoj grobnici na Velikom pravoslavnom groblju u rodnom Somboru.

ПОСЛЕДЊЕ ЗБОГОМ ГРОФИЦИ ИЗ СОМБОРА: Чувена манекенка Тамара Бакић сахрањена на гробљу у родном граду

Foto J. Bekić

Muzu kreatora Aleksandra Joksimovića, kralja makaza koji je krojio jugoslovensku modu, i ženu koja je profesiju manekena podigla na viši nivo, osnivajući 1967. Udruženje manekena, na večni počinak ispratili su mnogobrojni prijatelji i poštovaoci njenog rada. Dok su pristizali na groblje, nad Somborom su se smenjivali kiša i sunce.

Foto J. Bekić

Svi su o Tamari imali samo lepe reči za sve što je uradila u svom životu, na ponos Somboraca i cele Srbije. Od kapele do crkve u kojoj su opelo držali sveštenici Somborske eparhije, ljudi su prepričavali sva Tamarina lepa dela koja pamte.

Radnici pogrebnog preduzeća "Prostor" lagano su spustili njen kovčeg u porodičnu grobnicu, a jedna gospođa se, u ime svih prisutnih, oprostila od žene koja je svojim životom i radom utisnula snažan pečat epohi čiji je jedan od najlepših simbola bila, čitajući prigodne stihove. Na sahrani je primećen Dragan Stojkov, arhitekta Grada Sombora i mnoge druge ličnosti. Na kraju se čulo "Slava joj i veliko hvala".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)