ROKENROL NA ISTOKU SRBIJE: U Kladovu 8. i 9. jula šesti Border rok festival

S. M. JOVANOVIĆ

07. 07. 2022. u 17:46

BORDER rok festival, jedinstvena rokenrol manifestacija na krajnjem istoku Srbije, 8. i 9. jula ugostiće brojne rok sastave, ali i prirediti mnoge zanimljive programe i promocije.

РОКЕНРОЛ НА ИСТОКУ СРБИЈЕ: У Кладову 8. и 9. јула шести Бордер рок фестивал

Foto: A.S.

Kladovo će 8. i 9. jula na platou ispred Doma omladine  na svom šestom po redu  Border rok festivalu ugostiti bendove iz Srbije, Francuske i Rumunije.

Šesto izdanje festivala Udruženja “Metronom” iz Kladova uz podršku opštine Kladovo i Ministarstva kulture i informisanja i uz pomoć brojnih prijatelja Border roka i sponzora počinje u petak 8. jula u 17 časova tradicionalnim otvorenim razgovorom književnika – ljubitelja rokenrola u kojem će o svojim novim knjigama, muzici koju vole, ali i filmovima, sportu i drugim temama razgovarati Kladovljani:  Katarina Fiamengo Alispahić, Dana Mandić Popović iz Kladova, Marko Pakanović i Negotinac Miljan Ristić, redovan učesnik Border rok festivala.

Prve festivalske večeri na platou ispred Doma omladine od 20 časova predstaviće se „Vakuum“ iz Zaječara, a od 21 čas francuski pank sastav “Les Marteaux Pikettes”, od 22 sata kladovsko-rumunski trio “Aksis”, a od 23 časa „Van Gog“.

Drugi festivalski dan počinje u subotu 9. jula u 9 časova pešačko – izviđačkom turom „Vidikovci Kladova“ Udruženja ljubitelja prirode „Divljina“.

Od 20 časova na sceni ispred kladovskog Doma omladine predstaviće se  rumunski bend „Risk Of Contamination”, od 21 sat knjaževački “Good ol Bastards”, dok beogradski alternativni bluz bend “Loup – Garou” nastupa od 22 sata.

Šesti Border rok festival zatvara se nastupom “Električnog orgazma” koji počinje u 23 časa, a koji je bio planiran pre epidemije, u okviru obeležavanja 40 godina rada ovog kultnog benda.

Za nedelju, 10. jul planirana je i akcija humanitarnog šišanja pod geslom “Kosu skrati, osmeh vrati” na platou ispred Doma omladine za pomoć deci oboleloj od karcinoma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja