JUBILEJI ZVEZDINE DECE: Eraković i Mijailović ušli u odbarano društvo

Novosti online

30. 04. 2023. u 18:16

DVA Zvezdina deteta - Strahinja Eraković i Srđan Mijailović stigli su do 100 odigranih utakmica za crveno-bele, a simboličnu nagradu u vidu dresova, pred meč sa Čukaričkim, uručile su im legende kluba - Jovan Kule Aćimović i Cvijetin Blagojević.

ЈУБИЛЕЈИ ЗВЕЗДИНЕ ДЕЦЕ: Ераковић и Мијаиловић ушли у одбарано друштво

FOTO: FK Crvena zvezda

Nema sumnje da svako dete kom je crveno-bela boja u srcu i svoje fudbalsko znanje pohađa u Omladinskoj školi Crvene zvezde ima veliku želju da odigra barem jednu utakmicu za seniorski tim, a Strahinja Eraković je došao do trocifrenog broja nastupa u dresu Zvezde. Popularni Čupa je, nakon nekoliko priprema sa seniorima, debi imao 1. avgusta 2020. godine u meču sa Novim Pazarom, a od tada, pa do danas postao je jedan od najstandardnijih fudbalera u redovima šampiona Srbije, kako kod Dejana Stankovića svojevremeno, tako i kod Miloša Milojevića. Računajući današnju utakmicu, kao i prijateljske susrete, Eraković je odigrao 131 meč, a još uvek se čeka na prvenac. Dres mu je uručio bivši fudbaler i aktuelni potpredsednik kluba Jovan Kule Aćimović.

Srđan Mijailović je imao sličan put kao Strahinja, s obzirom na to da je sa svega 17 godina debitovao za prvi tim Crvene zvezde u sezoni 2010/11 kada je ekipu sa klupe predvodio Robert Prosinečki. Popularni Mićko je u dva mandata noseći crveno-beli dres upisao 138 nastupa, kao i jedan pogodak, na prijateljskom susretu protiv Grblja, na zimskim pripremama 2011. godine, a debi na takmičarskom meču imao je dva meseca kasnije, protiv Spartaka na "Marakani". Dres mu je uručio bivši fudbaler Crvene zvezde - Cvijetin Blagojević.

Oni su na ovaj način ušli u odabrano društvo, s obzirom na to da je veliki broj igrača stigao do brojke od 100 i više utakmice u klubu.

Podsetimo, utakmicu Crvena zvezda - Čukarički možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjI GOL KANGVE: Ovako je Zvezda povela protiv Čukaričkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)