OVI KREĆU NE PO PREMIJER LIGU, VEĆ PO LIGU ŠAMPIONA! Arsenal dao skoro 200 miliona za dva pojačanja!

Novosti online

28. 06. 2023. u 22:40

Fudbalski klub Arsenal je u završnici prošle sezone "ispustio" pehar Premijer lige, a najnoviji potezi uprave londonskog kluba pokazuju da su ambicije ne samo titula na Ostrvu, već i u Ligi šampiona.

ОВИ КРЕЋУ НЕ ПО ПРЕМИЈЕР ЛИГУ, ВЕЋ ПО ЛИГУ ШАМПИОНА! Арсенал дао скоро 200 милиона за два појачања!

FOTO: Tanjug/AP

Najpre su britanski mediji javili da je Vest Hem prihvatio je ponudu Arsenala od 105 miliona funti (120 miliona evra) za engleskog reprezentativca Deklana Rajsa.

Rajs će u slučaju da dođe do realizacije transfera postati najskuplji fudbaler u istoriji Premijer lige. Ostalo je, navodno, samo da se dve strane dogovore o ritmu isplata, a "tobdžije" žele da celokupna suma bude uplaćena u narednih 18 meseci.

Rajs (24) ima ugovor sa Vest Hemom do juna naredne godine, a u ovaj klub je stigao 2014. godine iz Čelsija. On je prošle sezone za "čekićare" odigrao 50 utakmica i postigao je pet golova, a jedan je od standardnih članova engleske reprezentacije.

I, nije samo on na korak od dolaska u ekipu Mikela Artete.

Tačnije, zvanično je u nju večeras prešao dosadašnji fudbaler Čelsija i nemački reprezentativac Kai Haverc, koji je potpisao je dugoročni ugovor sa Arsenalom.

Britanski mediji navode da je Arsenal platio gradskom rivalu obeštećenje od 70 miliona evra.

"Kai je igrač vrhunskog kvaliteta. On će doneti dodatnu snagu u naš vezni red i raznolikost u našu igru. Želimo dobrodošlicu Kaiju i njegovoj porodici u Arsenal. Svi smo uzbuđeni što ćemo početi da radimo s njim kada uskoro budemo startovali sa predsezonskim treninzima", izjavio je menadžer Arsenala Mikel Arteta, prenosi zvanični sajt kluba.


Nemački fudbaler će se novom klubu priključiti početkom jula, a u Arsenalu će nositi dres sa brojem 29.

"Ovaj klub ima tako veliku istoriju, nadam se da možemo mnogo toga da postignemo. Mentalitet u timu Arsenala je veoma visok i to možete da osetite. To je bio jedan od razloga zašto je bilo tako teško igrati protiv Arsenala u poslednje vreme. Cilj je osvajanje trofeja i daću sve da to uradim za navijače i sve u klubu", izjavio je Haverc.

Haverc (24) je pre Čelsija igrao za Bajer iz Leverkuzena. On je prošle sezone za Čelsi odigrao 47 utakmica i postigao je devet golova.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)