"ICEPI" GI RADNIČKI: Konačno, Real sa Nišave upisao pobedu u Superligi, i to kakvu...

A. I.

25. 08. 2023. u 20:25

FUDBALERI Radničkog iz Niša savladali su imenjaka iz Kragujevca u petom kolu Mocart bet Superlige Srbije rezultatom 4:1.

ИЦЕПИ ГИ РАДНИЧКИ: Коначно, Реал са Нишаве уписао победу у Суперлиги, и то какву...

FOTO: A. Ilić

Nišlije su pobedom nad imenjakom uspele da pobegnu sa dna, a još bitnije, upisali su izabranici Nikole Trajkovića prvu ovosezonsku pobedu nakon četiri poraza.

Natpisi u medijima poručivali su da je uprava kluba Trajkoviću postavila ultimatum - navodno, "sedam bodova u tri meča ili rastanak". Klub se nije oglašavao, nije potvrdio, a još manje demantovao tu informaciju. Ipak, zablistali su igrači "Reala sa Nišave" i najavili bolje dane, a malobrojni navijači uživali su u sjajnoj fudbalskoj predstavi. 

Doduše, imale su Nišlije težak raspored na startu sezone. Poraženi su od Čukaričkog u Beogradu (2:0), TSC u Nišu (3:0), Partizana (2:1) i Vojvodine 3:2. 

Dugo je Niš čekao da čuje poznatu parolu Radničkog: "Icepi gi svi", danas je dočekao.  Slavio je domaćin sa ubedljivih 4:1.

Treba istaći da je domaćin sjajno otvorio meč. Već u 14. minutu imao je klub sa Čaira prednost, gol je postigao Vanja Ilić. Laknulo je navijačima, ali i igračima, a samo sedam minuta kasnije gol je postigao i Sava Petrov, drugi u sezoni, čime je najavio uspon forme. 

Već u 48. minutu Vanja Ilić drugim pogotkom rešava pitanje pobednika meča, a Milan Vidakov je u 54. minutu smanjio na 3:1, postigavši počasni pogodak za goste. Angažovanije su nakon gola zaigrali Kragujevčani. Imali su kontrolu igre, i pretili Draganu Rosiću, ali jedini gol nakon toga viđen je u njihovoj mreži. Postigao je igrač koji je ušao sa klupe, Aleksandar Mesarović u petom minutu nadoknade. 

Moraće igrači iz Kragujevca pobedu da traže u nekom narednom duelu. Podsetimo, "đavoli" imaju utakmicu manje, jer meč sa Partizanom nije odigran zbog evropskog duela crno-belih. 

TABELA SUPERLIGA SRBIJE 

Printskrin/Gugl

Tabela Mocart bet Superlige Srbije 

BONUS VIDEO:  BOGINjA STIGLA U ARGENTINU: Mesija i ekipu dočekalo na desetine hiljada oduševljenih sunarodnika 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja