MITROVIĆ NEĆE DA STANE: Prošlo je deset godina od debitantskog gola našeg asa

N. Iljukić

07. 09. 2023. u 11:56

STARIJI navijači pamte Stjepana Bobeka, Milana Galića, Mošu Marjanovića, Savu Miloševića, Rajka Mitića, Džajića, Piksija Stojkovića, Boru Kostića i mnoge druge. Ali, niko nikad nije uradio ono što radi Aleksandar Mitrović. Prethodnim redom u koloni besmrtnih asova i golgetera stoje sve navedene legende našeg fudbala, a Aleksandar Mitrović je postao retko viđeni rekorder po broju postignutih golova za nacionalni tim. Nekadašnji as Partizana koji je u Belgiji, pa engleskoj i od nedavno u Saudijskoj Arabiji gradio svoju prelepu karijeru je do sada za "A" selekciju Srbije odigrao 81 utakmicu i postigao je čak 52 gola.

МИТРОВИЋ НЕЋЕ ДА СТАНЕ: Прошло је десет година од дебитантског гола нашег аса

FOTO: Profimedia

Prvi je dao pre tačno deset godine, preciznije 6. septembra 2013, kada je na stadionu "Rajko Mitić" gostovala Hrvatska u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Pokojni selektor Siniša Mihajlovićč je na krilima, sasvim očekivane navijačke i nacionaolne euforije, želeo da komšijama uzme celu meru, ali je na terenu išlo mnogo teško. Gosti su poveli u 53. minutu golom Marija Mandžukića, a Srbija je do izjednačenja i "tankog" boda došla u 66. minutu kada je Mitrović jedan skraćeni korner s desne strane pretvorio u svoj prvi pogodak za Srbiju.

Inače, bio je to Mitrovićev tek treći nastup za "orlove", a tada je nosio i dres belgijskog Anderlehta. U utakmici koja je obilovala velikim uzbuđenjima viđeno je sve i svašta. Crveni kartoni našeg Nemanje Matića, pa start za zatvor Josipa Šimunića na centru terena kada je u kontranapad sam ka Pletikosi krenuo Miralem Sulejmani... Utakmicu je svojim prisustvom "ukrasio" i nemački sudija Feliks Brih. Isti onaj Brih koji istom ovom našem Mitroviću i Srbiji nije svirao penal "iz aviona" na Mundijalu u Rusiji u utakmici protiv Švajcarske.

Imaćemo po čemu da pamtimo događaj od pre deset godina kada je naš Mitar počeo svoju seriju golova za Srbiju. Pred njim je serija mečeva u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope sledećeg leta u Nemačkoj. Neka ta serija traje što duže i što više".

Velikani na listi strelaca

Aleksandar Mitrović 52 gola

Stjepan Bobek 38

Milan Galić 37

Blagoje Marjanović 37

Savo Milošević 37

Rajko mitić 32

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao