"DA MOŽEMO BOLJE - MOŽEMO": Piksi o problemima Srbije i ključnim mečevima u kvalifikacijama

Tanjug

09. 10. 2023. u 12:27

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da mu za predstojeće utakmice protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nisu potrebni igrači već ratnici i istakao da veruje da će nacionalni tim odvesti u Nemačku.

ДА МОЖЕМО БОЉЕ - МОЖЕМО: Пикси о проблемима Србије и кључним мечевима у квалификацијама

FOTO: M. Vukadinović

"Ne znam šta se očekivali. Da posle tri kola budemo na Evropskom prvenstvu? Tražite rezultat ili bolju igru? Mislim da je u ovoj fazi takmičenja rezultat najvažniji", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

"Da možemo bolje da igramo, možemo. Svako ima pravo da kritikuje, da iznosi svoje mišljenje.... Cilj Srbije, moj kao selektora i naših igrača i Fudbalskog saveza da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu. To je prioritet svih prioriteta", dodao je on.

Fudbaleri Srbije igraće protiv Mađarske u Budimpešti 14. oktobra, dok će tri dana kasnije dočekati Crnu Goru u Beogradu.

Srbija je trenutno druga na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa deset bodova, koliko ima i Mađarska ali uz utakmicu manje.

"Ne mislim da je situacija alarmantna, s obzirom da smo sa istim brojem bodova s Mađarima... Nemojmo da donosimo prerano neke zaključke, sačekajmo kraj pa ćemo podvući crtu", rekao je selektor Srbije.

"Daćemo sve od sebe da iz utakmice u utakmicu budemo što bolji i da osvajamo bodove, da naša pozicija na tabeli bude takva koja će na kraju obezbediti taj plasman. Činimo sve da dođemo do tog cilja dođemo, i nemojte imati dilemu da će Srbija učiniti bukvalno sve", dodao je Stojković.

On je istakao da sve zavisi od njegove ekipe i da Srbija sama odlučuje o svojoj sudbini.

"Ovo je prvi put otkako sam selektor da meni ne trebaju fudbaleri, već mi trebaju ratnici. U mentalnom smislu. Ponavljam, ići ćemo na pobedu u obe utakmice. Ne idemo na ekskurziju u Budimpeštu, iako je Budimpešta mnogo lep grad. Želimo revanš za poraz u Beogradu koji nismo zaslužili. Sa tim ciljem idemo tamo", rekao je Stojković.

On je, upitan da li bi bio zadovoljan i sa dva osvojena boda u predstojećim utakmicama, dodao da se ne bavi kalkulacijama.

"Matematika je egzaktna nauka i tu nema pametovanja. Moramo da osvajamo bodove, a koliko će biti dovoljno za EP ne znam, ne bavim se tim kalkulacijama. Srbija hoće, može i želi da ide na pobedu, ne vidim razlog što bi bilo drugačije. Uz sav respekt prema Mađarima, ali najviše respektujemo sebe...", rekao je Stojković.

Upitan kako se oseća kao oseća kao čovek koji u narednih nedelju dana može da odvede Srbiju na Evropsko prvenstvo posle toliko godina pauze, Stojković je odgovorio: "Ja ću da ih odvedem, tu nema priče".

"Osećam se daleko bolje i daleko motivisanije nego pre mesec dana", istakao je selektor Srbije.

On je podsetio da se utakmica protiv Mađarske u Beogradu igrala u "grobnoj tišini" zbog kazne izrečene Srbiji i dodao da se raduje atmosferi pred 70.000 navijača u Budimpešti.

"U pravom ambijentu i atmosferi treba pokazati da smo pravi. Voleo bih da se ponovi Oslo i Stokholm, bilo je tu mnogo lepih stvari", rekao je Stojković.

On je naveo da očekuje da će Mađarska igrati u istom sistemu u kojem je igrala.

"Oni imaju svoju, mi svoju matematiku. Učinićemo sve da do njihovog slavlja ne dođe", dodao je Stojković.

Selektor je na kraju ponovo istakao da u njegovoj ekipi mora da postoji "ratnički mentalitet", požrtvovanje, borba za svaku loptu...

"Ako su Mađari toliko bolji od nas i pobede nas, čestitaću, ne bežim od toga. Ali, videćemo u subotu... Oni koji budu istrčali na teren moraju da budu na mlazni pogon, dizel me u ovom slučaju ne interesuje, samo kerozin", zaključio je Stojković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom