POBEGAO IZ VIDEO-IGRICE: Ovaj momak je bolji od Halanda, Mbapea! Bio neprimetan protiv Zvezde, a sada o njemu ceo svet priča (VIDEO)

S.R.

09. 10. 2023. u 19:45

SENZACIJA u ligama petice ove sezone je neverovatni napadač Serhou Žirasi (27). Centarfor Štutgarta teroriše protivničke golmane u Bundesligi, a još jednim het-trikom, za samo 15 minuta susreta sa Volfsburgom (3:1) proteklog vikenda, potvrdio je da se nalazi u životnoj formi. Već je postigao 13 golova u prvih sedam kola nemačkog šampionata. U leđa špicu gledaju mnogo skupoceniji igrači, poput Erlinga Halanda, Lautara Martineza, Kilijana Mbapea, a bolji je i od Bajernove basnoslovne akvizicije iz Totenhema - Harija Kejna.

ПОБЕГАО ИЗ ВИДЕО-ИГРИЦЕ: Овај момак је бољи од Халанда, Мбапеа! Био неприметан против Звезде, а сада о њему цео свет прича (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Eksplozija Žirasija golim okom je vidljiva kada se samo uporede najbolji lični učinci po jednoj sezoni.

Lane se zaustavio na brojci od 14, a dvocifren broj pogodaka davao je i 2022. (12), i 2021. (14). Sve pre toga je bilo skromno za standarde ozbiljne "devetke" - devet, pet, sedam, dva, devet i sedam.

Ne tako davno bio je nevidiljiv na duelu Crvene zvezde i Kelna, za koji je nastupao 2017. u grupnoj fazi Lige Evrope. Razvojni put dobio je uzlet od tog trenutaka.

Posle "jarčeva" obreo u Amijenu za šest miliona evra, a potom se na njega "opkladio" Ren, koji je uložio 15 miliona evropskih novčanica, ali nije dobio ono što sada ima Štutgart.

U dresu "švaba" lane je igrao kao pozajmljeni igrač, koje su letos otkupile ugovor za tek devet miliona, što sada izgleda kao sića. Uz to, tim sa juga Nemačke sada puca visoko, dok su pre nekoliko meseci jedva opstali u baražu protiv Hamburgera.

Najbolji strelci

Nemačka, Žirasi (Štutgart) 13

Italija, Martinez (Inter) 10

Engleska, Haland (M. siti) 8

Španija, Belingem (Real) 8

Francuska, Mbape (PSŽ) 7

Zanimljivo, Francuska je izgubila još jednog potencijalnog aduta u napadu. Iako je prošao sve mlađe kategorije "petlova", prošle sezone se odlučio da nastupa za reprezentaciju Gvineje, a na osam mečeva u nacionalnom dresu dvaput je pogađao metu.

- U sedam mečeva postići 13 golova deluje nestvarno. Profitiram od svojih saigrača, koji me stalno dodaju lopte i stavljaju me u gol šanse. Veoma je zabavno i lepo igrati sa njima, kao i pred ovim navijačima - istakako je Žirasi za klupski sajt, posle trijumfa nad Volfsburgom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove