MNOGI GA NE VOLE, ALI ON TERA PO SVOM: Argentinac provocirao domaće navijače, pa odveo Aston Vilu u polufinale

Novosti online

19. 04. 2024. u 12:20

Argentinski golman Emilijano Martinez bio je heroj Aston Vile, sa dva odbranjena penala odveo je svoj tim u polufinale Lige konferencije.

МНОГИ ГА НЕ ВОЛЕ, АЛИ ОН ТЕРА ПО СВОМ: Аргентинац провоцирао домаће навијаче, па одвео Астон Вилу у полуфинале

Foto: Profimedia

Emilijano Martinez je kontroverzna ličnost čije ponašanje je izazvalo polemike u poslednjih nekoliko godina, ali nema sumnje da je jedan od najboljih golmana na svetu. Njegove izuzetne golmanske veštine ne samo da su pomogle Argentini, već su i vodile Aston Vilu do polufinala trećeg po jačini evropskog takmičenja.

Međutim, nedugo nakon meča pokrenula se velika polemika zbog čega je Martinez nastavio da brani kada je u penal seriji dobio žuti karton. S obzirom na to da je jedan već imao, mnogi su smatrali da je trebalo da bude isključen.

Foto: Profimedia

Martinez je prvi žuti dobio u 39. minutu zbog odugovlačenja igre, drugi već na startu penal serije kada je ućutkivao domaću publiku, ali zbog pravila uvedenog u sezoni 2020/21 ostao je u igri. Pravila po kom se kartoni brišu između produžetaka i penala.

Da je dobio još jedan žuti karton tokom penala, sudija bi ga mogao isključiti. Ovaj srećni obrt događaja ne samo da je spasao Martineza od isključenja, već je takođe spasao nade Aston Vile, držeći ih u borbi za prvi evropski trofej u poslednje 42 godine. 

Isto se dogodilo i nekadašnjem golmanu Partizana Vladimiru Stojkoviću koji je u finalu Kupa 2021. godine imao jedan žuti karton u trenutku dobijanja drugog. Stojković je prvi karton protiv Zvezde dobio u finišu meča (120. minut), a zatim je uša u klinč sa Nikolom Krstovićem nakon što mu je ovaj dao gol iz penala.

Tom prilikom Srđan Jovanović je Stojkovića opravdano kaznio žutim kartonom, mnogi su na stadionu pomislili da sledi isključenje, ali zbog pomenutog pravila tadašnji golman crno-belih je ostao u igri. Doduše, nije uspeo da pomogne timu da dođe do trofeja.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić