ZVEZDA NAPADA "PONOS IZRAELA": Sad im pokažite ko ste!

V. Preradović

08. 02. 2023. u 19:27

STATISTIČKI, Crvenu zvezdu čeka najteže gostovanje u Evroligi. Empirijski, današnji protivnik jedan je od najpoželjnijih iz istorijski elitne grupe evropskih timova.

ЗВЕЗДА НАПАДА ПОНОС ИЗРАЕЛА: Сад им покажите ко сте!

miloš vukadinović

Na putu za Tel Aviv na današnji meč 24. kola sa Makabijem (20.05), srpski tim ostavio je trag četiri vezana poraza pred duel s protivnikom koji drži najbolji skor na domaćem terenu. "Ponos Izraela" samo jednom je poklekao u svojoj kući u dosadašnjih deset utakmica, 10. novembra protiv Barselone.

S druge strane, od prvog evroligaškog gostovanja u Tel Avivu 2013. godine na kojem su navijači istakli nipodaštavajuću poruku "mi smo Makabi, ko ste vi?", crveno-beli su koristili skoro svaku priliku da im pokažu klupsku ličnu kartu. Zvezdin skor sa izraelskim velikanom je 9:6 u ovom veku, pobeda iz prve polovine ove evroligaške sezone (69:68) je četvrta u nizu nad šestostrukim prvakom Evrope.

S trenutnim gubitničkom nizom i proklizavanjem na listi kandidata za plasman u plej-of, pravi je trenutak da još jednom podseti Makabi sa kim ima posla. U kontekstu trke za top 8, možda i jedan od poslednjih.

- Izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka - rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović pred nastup u grotlu "Menora Mivtačim arene". - Igraju izuzetno dobro u tranziciji, naročito kod kuće, i to u prvoj četvrtini kada stiču veliku prednost. Moramo da znamo kako da se postavimo prema tom načinu igre, jer će biti mnogo kontakata, tranzicije i skokova. Mnoge ekipe imaju taj problem u prvoj četvrtini kada igraju u Tel Avivu, jer domaćin otvara utakmice na izuzetno agresivan način. Ako nisi spreman, steknu veliku prednost. Znamo šta nas čeka i na to moramo da odgovorimo.

Crnogorski stručnjak lakonski konstatuje šta bi značilo odsustvo Lorenca Brauna, koji je zbog povrede skočnog zgloba propustio prethodni meč sa Valensijom. Nekadašnji Zvezdin plejmejker ubedljivo je najbolji igrač Makabija s prosekom od 16,6 poena i šest asistencija.

- Sigurno je jedan od glavnih igrača. Ako ne bude igrao, biće nam malo lakše. Pobedili su Valensiju u gostima, tako da se može i bez njega.

Malo je lakše i zbog povratka u tim Hasana Martina, koga je povreda kolena držala van sastava od sredine decembra.

- Potrebno mi je malo vremena da povratim kapacitet pluća, ali sam fizički na sto odsto, definitivno sam spreman da igram. Moram da se vratim u ritam i ponovo osetim loptu. Igramo protiv veoma agresivnog i fizički snažnog tima. Zaista nam je potrebna ova pobeda, bio bi to veliki trijumf.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)