ZVEZDIN VIŠAK STRANACA ZA KUP KORAĆA: Holand i još jedan

V. Preradović

13. 02. 2023. u 17:22

ČEKAJUĆI da li će se obistiniti najavljena mogućnost da Crvena zvezda iz protesta prema KSS bojkotuje završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu (15 - 18. februar), već standardna dilema je koji stranci neće dobiti priliku da se bore za prvi trofej u sezoni.

ЗВЕЗДИН ВИШАК СТРАНАЦА ЗА КУП КОРАЋА: Холанд и још један

FOTO: ABA liga

Prema propozicijama za koje se svojevremeno izborio legendarni trener Dušan Ivković, u takmičenjima pod krovom srpske "kuće košarke" dozvoljeno je da timovi imaju najviše četvoricu stranih državljana. U međuvremenu su beogradski "večiti" doslovno izvrnuli ruglu to pravilo dodeljivanjem pasoša svojim legionarima, zavisno od klupskih potreba.

Trener Duško Ivanović na raspolaganju ima šestoricu igrača bez pasoša Republike Srbije, Amerikance Džona Holanda i Hasana Martina, Argentince Luku Vildozu i Fakunda Kampaca, državljanina Gane Bendžamina Bentila i Crnogorca Nikolu Ivanovića. Dvojica od njih neće se naći među igračima registrovanim za nastup na finalnom turniru nacionalnog kupa.

Suštinski, crnogorski strateg imaće samo jednu dilemu. Skoro je izvesno da iz konkurencije ispada 34-godišnji Holand, koji nije uvršten u sastav ni u poslednjoj utakmici sa Zadrom u okviru 19. kola ABA lige. Nije prvi put da američki krilni igrač, koji u dosadašnjem delu sezone ničim nije opravdao epitet pojačanja, ispada iz rotacije otkad je ekipu preuzeo Ivanović. U Evroligi je na 18 mečeva prosečno igrao devet minuta i beležio tri poena.

Izbor drugog prekobrojnog je nešto kompleksniji i zavisi od više faktora. Sagledavajući trenutne okolnosti, može se pretpostaviti da će Ivanović birati između Martina i Ivanovića. Prvi je imao dvomesečnu pauzu zbog povrede kolena, na teren se vratio u nedeljnom duelu u Zadru, gde je odigrao pet minuta. Jasno je da američki centar fizički i kondiciono nije potpuno spreman, još manje kada je reč o takmičarskoj formi. Jasno je i da je Zvezdi u potencijalnom polufinalnom sudaru sa Partizanom potrebniji igrač u reketu nego još jedan na spoljnim pozicijama.

Ni Ivanović nije blizu forme kakva ga je krasila pre preloma rebara, mada je u pobedi nad Makabijem u Tel Avivu dao značajan doprinos asistencijama i ukradenim loptama. Njegovo odsustvo iz tima za odbranu Žućkove "levice" bilo bi lakše pokriti, tu je veteran Stefan Marković, možda i ključni igrač u prošlogodišnjoj finalnoj pobedi nad Partizanom. Iz ove perspektive, lakše je zaključiti da će se u kvoti viška stranaca naći Holand i Ivanović, ukoliko bude procenjeno da je Martin fizički dovoljno spreman za bitku u reketu sa Matijasom Lesorom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre "Pariz 2024"?

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godinu od svog početka, u februaru 2022, možda i ne čudi što Ukrajina ne želi da vidi ruske sportiste na međunarodnim takmičenjima. Ipak, iako je doneta odluka da Rusi mogu na ovogodišnje Olimpijske igre - Pariz 2024, može da se desi da jedan od poznatijih ruskih takmičara tamo ne učestvuje, upravo "iz ukrajinskog razloga".

20. 05. 2024. u 15:35

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)