CRNO-BELI TIM ZA FAJNAL-FOR EVROLIGE: Partizan (i dalje) u redu za Slukasa, ali i Mirotića

Novosti online

01. 07. 2023. u 21:24

FAJNAL-FOR ambicije Partizana idu ruku pod ruku sa igračima dokazano sposobnim da ih ispune.

ЦРНО-БЕЛИ ТИМ ЗА ФАЈНАЛ-ФОР ЕВРОЛИГЕ: Партизан (и даље) у реду за Слукаса, али и Миротића

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Prva stavka na listi prioriteta ispunjena je produžetkom ugovora sa Kevinom Panterom na dve godine, sledeći domaći zadatak je dovesti top plejmejkera imajući na umu da je istekla saradnja sa Danteom Egzumom i da je bliži odlasku nego ostanku.

Litvanski specijalizovani portal „Basketnews” pustio je u etar informaciju da su crno-beli poslali ponudu Kostasu Slukasu, kome je istekao trogodišnji ugovor sa Olimpijakosom i razmatra opcije za nastavak karijere. Uz ime 33-godišnjeg veterana i trostrukog osvajača Evrolige, neizostavno ide i ime Željka Obradovića, s kojim je proveo pet sezona u Fenerbahčeu (2015-2020) i 2017. bio deo šampionske slagalice.

Ubrzo nakon što je na sva zvona objavljeno da je klub iz Humske zvanično ušao u trku za jednim od najtraženijih kreatora igre na evropskom tržištu, nezvaničnim kanalima poslat je demanti. Navodno, Partizan nije stavio na sto ponudu za Slukasa jer ima pouzdane informacije da se već obavezao Feneru, o čemu se govorilo i pisalo prethodnih dana. Naredni će pokazati kojem će se carstvu privoleti prekaljeni as, koji će pre konačne odluke razgovarati sa dosadašnjim poslodavcima iz Olimpijakosa i trenerom Jorgosom Barcokasom.

EGZUMOV OTAC KRITIČNO

SESIL Egzum, otac Partizanovog prvotimca Dantea Egzuma, hospitalozovan je na intenzivnoj nezi i nalazi se u kritičnom stanju, preneo je australijski novinar Damijan Arsenis. Sesil je tokom minule sezone proveo prilično vremena u Beogradu i postao redovan navijač na utakmicama crno-belih.

- Osećam se kao kod kuće, takav mi je osećaj i van dvorane. Sjajni navijači koji su od prvog momenta na nogama, navijaju za svoj tim, navijaju za mog sina - rekao je jednom prilikom Sesil Egzum, koji je sedam sezona igrao košarku u australijskoj ligi.

Trenutno je tema „broj 1„ ko će ugrabiti crnogorsko-špansku zvezdu Nikolu Mirotića, koji se rastao sa Barselonom pre isteka skupocenog ugovora. U kilometarskom redu klubova koji se raspituju za uslove pod kojim bi mogli da angažuju nosioca MVP nagrade iz sezone 2021/2022, prema takođe nezavničnim informacijama nalazi se i Partizan. Iz prikrajka vreba i Crvena zvezda, ali sa nešto manjim izgledima da obraduje svoje navijače senzacionalnim pojačanjem.

Mirotića je prvi naciljao Olimpijakos, pod uslovom da aktuelni MVP tima iz Pireja Saša Vezenkov karijeru preseli u NBA. To se i desilo, bugarski as potpisao je trogodišnji ugovor sa Sakramentom vredan 20.000.000 dolara! Olimpijakos sada izbija na čelo kolone, a napad na Mirotića mogli bi da organizuju bogati Monako, ali i Partizan koji ima svoje adute u ubeđivanju crnogorskog superstara da je crno-beli svet najbolji za nastavak njegove karijere i veliku želju da se domogne svoje prve evroligaške titule.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Evo šta je američka teniserka uradila kada se Ruskinja povredila (VIDEO)