SRBIJA KRENULA PUT KINE: "Orlovi" idu na završni deo priprema pred Svetsko prvenstvo (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 08. 2023. u 19:43

KOŠARKAŠI Srbije krenuli su put Šenžena (Kina) na poslednju fazu priprema pred Svetsko prvenstvo koje se održava u Janapnu, Indoneziji i na Filipinima.

СРБИЈА КРЕНУЛА ПУТ КИНЕ: Орлови иду на завршни део припрема пред Светско првенство (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: I. Marinković

Izabranici Svetislava Pešića će odigrati sve prijateljske utakmice, najpre protiv Kine (20. avgust) a potom dan kasnije protiv Brazila.

Iskusni stručnjak je put najmnogoljudnije zemlje na svetu poveo 13 igrača. Na spisku su se našli kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

FOTO: I. Marinković

Nakon dve pomenute utakmice Srbija se seli u Manilu gde će igrati na Mundobasketu u grupi B sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

 

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović u "klubu 100"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku