SPORTSKA TRAGEDIJA: Poginula velika nada američkog sporta i to na jeziv način

D. N.

09. 04. 2022. u 18:11

AMERIČKA sportska javnost je ove subote zatečena vesti o tragediji.

СПОРТСКА ТРАГЕДИЈА: Погинула велика нада америчког спорта и то на језив начин

Foto G. Šljivić

Naime, Dvejns Heskins, kvoterbek Pitsburg Stilersa, poginuo je u 24. godini.

Kako je njegov agent saopštio novinaru Adamu Šefteru, tragedija se dogodila u Južnoj Flordi, gde je sjajnog organizatora igre pregazio jedan automobil.

Heskins je proveo samo jednu sezonu u univerzitetskoj ekipi Ohajo Stejta, ali je odmah postao jedan od najboljih igrača tzv. "koledž-fudbala", a koliko je briljirao na poziciji kvoterbeka, svedoči i da je, iako početnik, završio kao treći u trci za nagradu "Hajsmenov trofej", koja se dodeljuje najboljem igraču američkog fudbala među studentima.

Posle tih bravura, a i nekih konferencijskih rekorda koje je oborio igrajući za Bakajse, izabran je 2019. kao 15. pik na NFL draftu od strane Vašingtona.

U najjačoj ligi sveta u pomenutom sportu nije se isprva najbolje snašao, pa je na početku druge sezone otpušten, a onda ga je 2021. uzeo Pitsburg.

Iako u prethodnoj sezoni nije odigrao nijedan takmičarski meč, stručni štab se saglasio da bi šampionat koji počinje ove jeseni mogla da bude prilika da on postane starter.

Zato se Heskins i nalazio ovih dana na Floridi, gde se sa nekoliko saigrača iz ekipe Stilersa pripremao za sezonu koja sledi.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!