ODBROJAVANJE - JOŠ 21 DAN DO OLIMPIJSKIH IGARA: Olimpijci u brejkdensu

Brojke koje prate predstojeće Olimpijske igre u Parizu su impresivne.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 21 ДАН ДО ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Олимпијци у брејкденсу

Foto: Goran Čvorović

Učestvovaće 10.500 takmičara. U Olimpijskom selu biće smešteno 15.000 ljudi. Biće zastupljeno 206 olimpijskih komiteta. Trideset treće OI u moderno doba trajaće 17 dana.

Atlete će se nadmetati u 32 sporta, od kojih 28 "klasičnih" i 4 "nestandardna" koja je predložio Pariz – brejkdens, skejtbord, sportsko planinarenje i surfovanje. Biće organizovano 329 takmičenja.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Paraolimpijci će se nadmetati u 22 discipline. Takmičenja će se odvijati na 41 borilištu na OI i na 20 na POI. Podeliće se 5.084 medalje.

Da bi sve proteklo kako treba, angažovano je 30.000 dobrovoljaca. Tokom Igara, biće servirano 13 miliona ručkova. Organizatori su nabavili 3 miliona komada banana. Očekuje se 15 miliona gledalaca, od kojih 2 miliona iz inostranstva. Preko TV, događaj otvaranja će pratiti milijarda ljudi.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kupljeno je 100.000 ulaznica za donji nivo gledališta na otvaranju Igara. Gornji deo biće podeljen preko sponzora. Povorka s delegacijama prodefilovaće Senom dužnom od 6 kilometara. Cena karata kretala se od 24 evra, koliko je koštala najjeftinija ulaznica za takmičenja, do 2.700 evra, koliko je stajao najskuplji tiket za otvaranje. Prodato je 7,6 miliona ulaznica od ukupno ponuđenih deset miliona.

Navijačke zone u gradu obezbeđivaće od 17 do 22 hiljada privatnih agenata. Budžet za organizaciju OI i POI iznosi 8,8 milijardi evra, od čega 3 milijarde iz javnih fondova.

Od 20. jula do 8. septembra, u periodu koji obuhvata Olimpijadu i Paraolimpijske igre, ali i pauzu između, karta za jednu vožnju u pariskom metrou koštaće 4 evra, umesto 2,10 u obično vreme.

Zbog OI otvoreno je 150.000 radnih mesta, dok će u Olimpijskom selu biti posađeno 8.876 stabala.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!