KIRJOS, KOKINAKIS, BERETINI, RUD... ŽRTVE KLETVE? Pala je i pretposlednja učesnica "ukletog dokumentarca", na AO ostao samo još jedan

Novosti online

20. 01. 2023. u 16:54

NASTAVLjA se seča favorita na Australijen openu, a sve više teniskih fanova ubeđeno je da je za sve kriva - kletva!

КИРЈОС, КОКИНАКИС, БЕРЕТИНИ, РУД... ЖРТВЕ КЛЕТВЕ? Пала је и претпоследња учесница уклетог документарца, на АО остао само још један

FOTO: Tanjug/AP

Naime, jedan poznati striming servis objavio je dokumentarnu seriju u deset delova o životu iza kulisa deset teniskih zvezda koje su obeležile 2022. godinu. Od svih njih, posle šest dana Australijan opena, na turniru je ostao samo Feliks Ože-Alijasim!

Poslednja žrtva "kletve" je šesta kosturašica ženskog dingla Marija Sakari koju je u poslednjem meču dana iz daljeg takmičenja Kineskinja Žu - 7:6, 1:6, 6:4.

Grkinja je prvi set izgubila u taj-brejku, da bi u drugom potpuno dominirala i mislilo se tada da će lako preokrenuti. Međutim, Kineskinja je već na startu trećeg seta uzela brejk, Sakari je uspela da ga vrati ali je opet prepustila servis protivnici i to u najgorem mogućem trenutku, pri rezultatu 4:4.

Pre nje, od učesnika prvih pet do sada emitovanih epizoda serije ispali su: Mateo Beretini, Tejlor Fric, Tanasi Kokinakis, Kasper Rud i Ons Džabir, dok su Nik Kirjos, Ajla Tomjanović i Paula Badosa morali da otkažu učešće zbog povreda.

Još pre nego što je ispala Grkinja, oglasio se striming servis na Tviteru porukom kako oni nemaju ništa s ispadanjem tenisera i teniserki:

- Da razjasnimo, ovo je čista slučajnost!

Jedini preživeli, Feliks Ože-Alijasim, koji je u petak savladao Fransiska Čerundola, a u nedelju se sastaje sa Jiržijem Lehečkom, od devojke je čuo za priču o kletvi, u koju sam ne veruje.

- Devojka mi je to pokazala. Bilo mi je smešno, ali ne bih rekao da je povezano. Mada, zanimljivo je - rekao je Kanađanin.

Prva žrtva bio je baksuzni, 13. nosilac, muškog singla Mateo Beretini, koga je eliminisao Endi Marej u prvom kolu. Zanimljivo je da je legendarni Britanac i u drugom kolu izbacio jednog od igrača iz dokumentarca, u fantastičnom meču bio je bolji od Tanasija Kokinakisa, pete žrtve ove kletve.

Drugi je pao Kasper Rud, simbolično durig nosilac muškog singla, od koga je bolji bio Amerikanac Džejson Bruksbi.

Slično Ože-Alijasimu, Tejlor Fric je pre svog meča drugog kola, kada su mu novinari pomenuli mogučnost kletve, izjavio da ne veruje u nju.

- Nisam znao za to, ali sam primetio da ljudi ispadaju. Šta sad, izgubiću zato što sam bio u nekom dokumentarcu? - zapitao se Amerikanac neposredno pre nego što ga je sa turnira izbacio australijski teniser Popirin koji je na turnir došao zahvaljujući pozivnici organizatora.

U četvrtak je kletva nastavljena ispadanjem druge nositeljke Ons Džabir, a zatim pomenutom eliminacijom Kokinakisa.

Za sada poslednja žrtva je Marija Sakari, bar kada je reč o igračima i igračicama iz prvih pet epizoda.

A jedan od tenisera koji će se pojaviti u drugom delu serije, Holger Rune. Mladi Danac se samo nasmejao kada su ga upitali da li će to uticati na njegovu slabiju igru u nastavku. Rune sutra igra protiv Iga Umbera u trećem kolu.

- Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da se pojavim u seriji. To je dobro za nas igrače, što više navijača privučemo, to je bolje, optimističan je Rune.

BONUS VIDEO - Pitali smo Beograđane dokle misle da će Novak Đoković dogurati na Australijan openu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)