SMEJAO SE NOVAKU, A SADA... "Đoković? Svašta može da se dogodi na Vimbldonu"

Novosti online

25. 06. 2023. u 22:40

AUSTRALIJSKI teniser sa optimizmom čeka nastup na Vimbldonu.

СМЕЈАО СЕ НОВАКУ, А САДА... Ђоковић? Свашта може да се догоди на Вимблдону

Foto: AP

Poražen je Aleks de Minor u finalu Kvinsa od Karlosa Alkaraza 2:0 u setovima) 6:4, 6:4, Šapanc će od sutra biti ponovo prvi teniser sveta, ali Australijanac vidi Novaka Đokovića kao prvog favorita na londonskom grend slemu.

- Mislim da će on uvek biti favorit, ali ovo je sport u kom svašta može da se desi. Kada bi favorit uvek pobeđivao, bio bi to veoma dosadan sport. Mnogo je teških protivnika na travi. Novak je favorit, ali ima dosta sposobnih igrača koji mogu da mu otežaju posao. Moraće da igra najbolji tenis, to je sigurno, kazao je De Minor.

Zanimljivo je da je u prošlosti znao da se zameri Novaku, pošto ga nije podržao u Australiji 2022. godine.

Podsetimo, Đoković je tada dobio medicinsko izuzeće i dozvolu da bude deo turnira, ali se onda umešala politika i sve se završilo deportacijom.

Nisu mu to zaboravili navijači srpskog tenisera, na internetu je odavno objavljen snimak sa izjavama koje su tada davali pojedinci, među njima bio je i De Minor. Zajedno sa sunarodnikom Džejmsom Dakvortom se podsmevao Novaku tokom ATP kupa.

-Kriterijumi su takvi, medicinski panel je nezavistan, ako je ispunio te kriterijume, treba mu omogućiti da dođe ovde, rekao je Dakvort.

Tada se uključio Aleks.

- To je baš politički korektno. Da...Kao što je Džejms mudro zborio. Rekao je prave stvari, izgovorio je De Minor i prasnuo u smeh.

Vimbldon je na programu od 3. jula, a Novak brani titulu, kojom bi se ponovo vratio na vrh sveta uz 24. grend slem trofej.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio