"IDEMO NIIIŠ" Natalija Stevanović "otvorila dušu", navijačima obećala jedno...

Novosti online

05. 07. 2023. u 21:04 >> 21:07

SRPSKA teniserka Natalija Stevanović izbacila je nekadašnju svetsku broj 1 Karolinu Pliškovu.

ИДЕМО НИИИШ Наталија Стевановић отворила душу, навијачима обећала једно...

Tanjug/AP

Nakon meča blistala je od sreće Natalija.

- Toliko emocija, jednostavno sam mirna... Kako? Kada smo gledali žreb gledala sam sa mužem i trenerom i navijali smo da budem ja i izašlo je moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis, bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje - počela je Stevanovićeva, a prenosi Telegraf.

Nišlijka je poručila da treme nije bilo.

- Probila sam led u kvalifikacijama, prvi meč, grend slem... Prošla je trema i jeza na prvom meču, jeste mi prvi geend slem, mislim na mene, muža i trenera. Ne mogu da kažem da nismo vizualizovali, bilo je  kvalifikacije US Opena, a onda Vimbldon i dosta duboko. Gradili smo stil igru, smejali su se slajsu jer je to drugačija igra. Posumnjala sam na meču kvalifikacija jer se isto desilo. Da sam izgubila taj set, igram protiv nekog ko dobro servira, isto bih postupila. Slomila sam na njenoj meč lopti u kvalifikacijama, završila sam 7:5, taj meč mi je bio u glavi. Kako bude bice i normalno je da koncentracija da padne, brzina kojom ću se vratiti je bitna. Znala sam da to bude kratko na ovom meču, posle meča mi trener rekao da sam fenomenalno držala koncentraciju.

Dotakla se i narednog meča...

- Nju sam izvukla kao laki luzera, očekujem 10 odsto. Među prvima sam završila meč kvalifikacija, nijedan laki luzer nije hteo da izvlači, nju sam ja izvukla. Ona je počela da skoči, rekla mi je 10 pošto ako pobedi. Biće to težak meč, svaki meč za sebe. U ženskom tenisu ne znamo sutra kako ćemo da ustanemo, ona je više igrač koji igra na šljaci, igrao sam u dublu protiv nje I dobili smo je lagano Japanka i ja. Šta će biti videćemo, taktika će biti drugačija, rekla je, pa nastavila:

- Kada je bila 12. bilo je veliki teren, greota da bude prazan teren. Posle kad su promenili na 18 mi je bilo mali teren, Nikola mi je rekao biće pun teren. Igraš tenis da bi bio gledan, ako se tu dobro ne osećaš, ako te tu drma trema, onda kući.

Prošla je Natalija dug put do ovog uspeha...

- Polufinale je cilj. Prošla sam mnogo, Nikola je razgovarao sa sponzorom, znate 28 godina, razumem ja vas znate da je ona sazrela. Sa 22 godine je imala operaciju jetre, dok smo se vratili, bila sam 7,8 kilograma dalje. Pola stomaka mi je seceno, dug proces, nestvarno da se vratim na teren. Imala sam boginje, upalu pluća u toku korone i sada se najtežim, nije lepo.

- Mogu da obećam Srbiji potpunu predanost, plan je da se drži konstantnost, upoznajte mog muža Laleta i trenera i fizija Nikolu. Mi guramo sami i zato je teško, guramo našu priču. Željna sam da inspiriše mlade da pružim ljubav I znanje, nadam se da ćemo imati taj nivo. Potrudićemo da to bude, konstatost je vizija i nadam se tome - zaključila je Stevanovićeva.

Za kraj je usledilo i "Idemo Niiiš".

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO - Sa ovih pet stvari Đoković će biti nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!