SI-EN-EN JE ZAPANJEN: Novak Đoković osvojio Završni masters, a ovako su Amerikanci o tome obavešteni

Novosti online

20. 11. 2023. u 16:18

Novak Đoković je još jednom završio kao glavna tema brojnih svetskih medija, pa i u Sjedinjenim Američkim Državama.

СИ-ЕН-ЕН ЈЕ ЗАПАЊЕН: Новак Ђоковић освојио Завршни мастерс, а овако су Американци о томе обавештени

FOTO: Tanjug/AP

"Novosti" vam u celosti prenose kako je to Si-En-En (CNN), koji se nije proslavio izveštavajući o Srbima, obavestio američku javnost o novom uspehu najboljeg tenisera na svetu:

"Novak Đoković dobio Janika Sinera, osvojio sedmo ATP finale i krunisao zapanjujući godinu svetskog broja jedan

Novak Đoković je u nedelju osvojio rekordnu, sedmu titulu na 'ATP finalu' (zvaničan naziv takmičenja koji se kod nas opisuje kao Završni masters) pobedivši Janika Sinera sa 6:3, 6:3 u Torinu, u Italiji.

Pobedom je okončana zapanjujuća Đokovićeva godina, jer se nadovezala na grend slem titule koje je osvojio na Otvorenom prvenstvu Australije, Francuske i SAD.

Ovaj 36-godišnjak sada počinje rekordnu 400. nedelju na vrhu svetske rang liste.

- Igrajući ove večeri sa Sinerom pred njegovom, domaćom publikom, i to na način na koji sam završio turnir i sezonu, stvarno je neverovatno, rekao je Đoković novinarima, dodajući: - Veoma sam ponosan na svoj nastup.

Siner, svetski broj 4, pobedio je Đokovića ranije tokom ovog turnira, ali je srpska zvezda bila ubedljivo bolja u nedeljnom finalu.

Đoković (36) je ostvario uvodni brejk na meču kada je Siner poslao jedan forhend van terena, a onda je nastavio da igra klinički precizno i dobio prvi set ispustivši samo dva poena na sopstveni servis.

Đokovićev nivo je bio neumoljiv i impresivan i na početku drugog seta: Sineru je 'oduzeo servis'bez izgubljenog poena u prvom gemu i za dlaku propustio još jedan brejk kada je pogodio vrh mreže. Bilo je to već manje važno u odnosu na celokupnost meča, iako se Siner borio do samog završetka.

Na kraju, dvostruka servis greška je donela Đokoviću pobedu za sat i 43 minuta igre, čime je Srbin pretekao Rodžera Federera rekordnom sedmom titulom na završnom turniru sezone.

Njegova dominacija protiv Sinera je izgrađena na odličnom učinku serviranja: ostvario je Novak 13 asova i osvojio čak 91% poena na svoj prvi servis.

Sada, 24-struki grend slem šampion može da počne da okreće pažnju na visoke ciljeve u sledećoj godini:

- Mogu da se osvoje četiri grend slema i olimpijsko zlato, pa, da vidimo - rekao je Đoković novinarima. - Uvek imam najveće ambicije i ciljeve, neće biti drugačije ni u narednoj godini, to je sigurno.

- Pogon koji imam je još uvek tu, telo me dobro služi, dobro me sluša. Imam sjajan tim ljudi oko sebe. Motivacija, posebno za najveće turnire u sportu, i dalje je prisutna. Još uvek me inspiriše da nastavim dalje, rekao je Novak.

Olimpijske igre u Parizu, koje će uslediti nakon Otvorenog prvenstva Francuske i Vimbldona, čine prilično natrpano leto naredne godine, a Đoković je rekao da ne planira da se povlači dok još uvek pobeđuje najbolje mlade igrače u igri: Sinera, šampiona Vimbldona Karlosa Alkaraza i dansku zvezdu Holgera Runea.

- Sve dok sam u stanju da ih pobeđujem na velikoj sceni, nastaviću, jer zašto stati ako još uvek osvajate najveće titule?, ističe. - Onog časa kada počnu da mi 'praše zadnjicu', onda ću možda razmisliti o tome da napravim malu pauzu ili možda trajnu pauzu od profesionalnog tenisa.

U januaru, na Australijan openu, turniru koji je osvojio u 10 navrata, Đoković će pokušati da uveća svoj a rekord svih vremena, od 24 grend slem titule u muškoj pojedinačnoj konkurenciji", zaključuje Si-En-En.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana