MERE ENERGETSKE SANACIJE U PARAĆINU: U toku je javni poziv za privredne subjekte za solarne panele

Зорана Рашић
Zorana Rašić

28. 12. 2021. u 13:55

JOŠ dva dana, do 30. decembra, otvoren je javni poziv koji je Opština Paraćin raspisala za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mere energetske sanacije u domaćinstvima putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ У ПАРАЋИНУ: У току је јавни позив за привредне субјекте за соларне панеле

Foto: Z. Rašić

Pravo učešća na ovom konkursu imaju svi registrovani privredni subjekti koji se bave nabavkom, izvođenjem radova i ugradnjom solarnih panela koji ispunjavaju zakonske uslove i daju garanciju na inverter od minimalno pet godina i na solarne panele od minimalno deset godina.

Zainteresovane firme prijave podnose lično u Opštinskoj upravi Paraćina ili preporučenom poštom, a preliminarna lista odabranih biće objavljena u roku od 15 dana od isteka roka za prijavljivanje. Odluku o izboru privrednih subjekata doneće Opštinsko veće, posle čega sledi raspisivanje javnog poziva za građane zainteresovane za ugradnju solarnih panela na svojim porodičnim kućama.

Podsetimo, od Ministarstva rudarstva i energetike Opština Paraćin je, po konkursu, dobila tri miliona dinara za subvencionisanje ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama u okviru programa finansiranja energetske sanacije.

Ova sredstva dobilo je 37 lokalnih samouprava u Srbiji od pristiglih 48 prijava, a opštine kojima je odobrena subvencija imaju obavezu da učestvuju sa istom svotom novca, dok će druga polovina ulaganja biti učešće građana kojima ova subvencija bude odobrena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024