U KOVID ZONI OSAM PACIJENATA: Objavljeni epidemiološki podaci za Rudničko-takovski kraj

M. BOŠNjAK

15. 01. 2022. u 14:46

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu ni danas, srećom, ne beleži smrtne ishode ove pandemije. U toj "crvenoj" zoni, trenutno se leči osam pacijenata.

У КОВИД ЗОНИ ОСАМ ПАЦИЈЕНАТА: Објављени епидемиолошки подаци за Рудничко-таковски крај

Foto: M.Bošnjak

- Kod njih sedam je potvrđen virus korona, jedan ima negativne rezultate testa. Tokom minula 24 sata, primljena je jedna osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedna je otpuštena na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, kako smo minulih sedmica i dana izveštavali, tokom vikenda i praznika ne saopštava brojeve novozaraženih virusom korona. To važi za Kovid ambulante za odrasle, i za Pedijatrijsku kovid ambulantu te medicinske ustanove.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 202 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 7.009. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine, obolelo je njih 3.571, od kojih 487 dece.

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio