ZA POKRETANJE POSLA 100.000€: U Požarevcu projekat GIZ za teže zapošljive građane

D. NOVKOVIĆ

15. 02. 2022. u 08:12

U POŽAREVCU se realizuje projekat namenjen teže zapošljivim kategorijama stanovništva, za koje su predviđene subvencije u ukupnoj vrednosti od 100.000 evra.

ЗА ПОКРЕТАЊЕ ПОСЛА 100.000€: У Пожаревцу пројекат ГИЗ за теже запошљивe грађанe

Udruženje URBO, Foto D.N.

Ovu sumu obezbedila je Nemačka razvojna agencija - GIZ, u okviru Programa

"Inicijativa za inkluziju". To je već treći put da GIZ odobrava sredstva za projekat "Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja", koji nije namenjen samo Romima, već svima koji teško dolaze do posla.

- Osobe koje žele da započnu poslovanje mogu dobiti opremu vrednu do 3.000 evra, a privrednici paket opreme do 2.500 evra, uz obavezu zapošljavanja jedne osobe - rekla je Danijela Tufegdžić, menadžerka projekta.

Ona je istakla da je cilj projekta unapređenje položaja marginalizovanih grupa, posebno povratnika po sporazumu o readmisiji Republike Srbije. U okviru projekta osmišljen je niz aktivnosti koje će direktno uposliti nezaposlene ili ojačati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

Petrović, Tufegdžić i Morina, Foto D.N.

Vladimir Petrović, iz "Udruženja Roma Braničevskog okruga" - URBO, partnera u realizaciji projekta, rekao je da je do sada već otvoreno 80 radnih mesta, a do kraja jula planira se još 25.

Prema rečima Radojke Morine, iz partnerskog "Romskog udruženja žena Braničevskog okruga" u Kostolcu, i u tom gradu već rade firme pokrenute u okviru navedenog projekta, navodeći primer samohrane majke koja je postala preduzetnik iskoristivši svoje krojačko umeće.

PRIJAVE DO 25. FEBRUARA

NEZAPOSLENI mogu da konkurišu za dobijanje subvencija za nabavku opreme, a pravna lica za bespovratna sredstva za pekete opreme. Rok za prijavljivanje je 25. februar, a u izradi biznis plana i popunjavanju formurala njima će pomagati agencija angažovana od ove godine, kako bi im olakšala konkurisanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024