ROMIMA JE POTREBAN POSAO: Zapošljavanje marginalizovanih grupa u Baču i okolini

Z. Rajić

06. 04. 2022. u 06:21

NEMAČKA organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) finansira zapošljavanje teže zapošljivih osoba u Baču i susednim opštinama u okviru programa "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji".

РОМИМА ЈЕ ПОТРЕБАН ПОСАО: Запошљавање маргинализованих група у Бачу и околини

Obuka za posao, Foto OU

- Dosad su održane obuke za samozapošljavanje za 40 polaznika iz Bača i ostalih naselja naše lokalne samouprave (Bačkog Novog Sela, Bođana, Vajske, Plavne i Selenče), kao i Tovariševa u opštini Bačka Palanka i Deronja u odžačkoj opštini - predočio je Nikola Banjac iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u Baču.

- Polaznici su dobili sertifikate s kojima će moći da se prijave na konkurse za samozapošljavanje, a i u opštini Bač za nabavku opreme za otpočinjanje sopstvenog posla.

Nikola Banjac, Foto OU

Projekat je namenjen pripadnicima romske populacije, povratnicima iz zemalja EU, dugoročno nezaposlenim osobama, tehnološkim viškovima, radnicima bez kvalifikacije i radno sposobnim korisnicima socijalne pomoći.

- Pozdravljamo akciju, jer nam je potreban posao, a ne socijalna pomoć od 8.000 dinara, od koje ne možemo da platimo ni režije, a kamoli da preživimo ceo mesec - kaže učesnik projekta Mihajlo Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije