OD BAZENA - KOROV: U Bosilegradu obećanje ostalo mrtvo slovo na papiru

J. S.

06. 07. 2022. u 23:24

Opština Bosilegrad raspisala je pre više od godinu dana javni poziv za izradu projektno teničke dokumentacije za izgradnju bazena, ali je po svemu sudeći dokument ostao mrtvo slovo na papiru.

ОД БАЗЕНА - КОРОВ: У Босилеграду  обећање остало мртво слово на папиру

Foto: J.S.

Razlog je što je navodna lokacija u okviru „postojećeg akva parka“, kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji zarasla u korov.

U pozivu je tada navedeno da izrada projektno tehničke dokumentacije obuhvata definisanje idejnog rešenje za dobijanje lokacijskih uslova, izradu projekta za dobijanje građevinske dozvole i izradu projekta za izvođenje. Predviđena vrednost za izradu projektno-tehničke dokumentacije bila je milion dinara, a krajnji rok za prijavu je 10. avgust prošle godine.

U međuvremenu došlo je do raznih izmena, a opština je imala druge prioritete, kaže za "Novosti" predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

- Obnovili smo vrtić, asfaltiramo, uređuje se kej, grade garaže za vozila koje smo dobili u donciji za dom zdravlja, realizuju se posledice nevremena ... U svakom slučaju vreme u kome u živimo samo diktira priorete, a nama je najvažnije da građanima olakšamo život u čemu nam pomaže država i resorna ministarstva – kaže Zaharijev.

Na pitanje kada će stanovici ove opštine dobiti obećani bazen i to u okviru akva parka koji takođe ne postoji, Zaharijev nije imao konkretan odgovor, ali kako kaže nije se odustalo, već se razmišlja o javno – privatnom partnerstvu, a računa se na pomoć države ili nekog investitora, jer se novac u opštinskom budžetu troši za potrebe "prioritetnijih projekata".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!