DOBILI AMBULANTU, A SADA I PUT: Radovi u Petlovači kod Šapca omogućiće meštanima život kao u gradu

V. Mitrić

27. 10. 2022. u 12:46

U PETLOVAČI kod Šapca pri kraju je asfaltiranje puteva.

ДОБИЛИ АМБУЛАНТУ, А САДА И ПУТ: Радови у Петловачи код Шапца омогућиће мештанима живот као у граду

foto:V.Mitrić

Sa lepim i sunčanim vremenom nastavljeno je sa ulaganjem u putnu infrastruktu u šabačkom kraju. U Petlovači je u toku asfaltiranje puta u dužini od 1,8 kilometara, čija je vrednost 24 miliona dinara, a pare su obezbeđene iz lokalne kase. 

- Uvažavamo potrebe i izlazimo u susret svim našim sugrađanima bez obzira na to da li žive u Mačvi, Pocerini ili Posavotamnavi - kaže gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. - Radimo na tome da ljudima koji žive na selu omogućimo što kvalitetnije uslove kako bi ostali na svojim imanjima i doprineli razvoju celog kraja. Šabac, jedan od privredno najrazvijenih u našoj zemlji, zaslužuje da bude jedan od najuređenijih gradova u Srbiji. Stabilan i racionalno planiran gradski budžet, kao i dobra saradnja sa svojom državom nam to i omogućavaju. Zadovoljstvo meštana iz Petlovače i osmesi na licima najmlađih najbolji su pokazatelji našeg rada.

U Petlovači je pre mesec dana počela da radi ambulanta koja nije radila od 2019. godine. Kako ističe Stefan Lazić, predsednik Saveta MZ Petlovača, dnevno se u ovoj ambulanti pregleda oko 50 pacijenata.

- Ambulanta dosta znači meštanima Petlovače, jer sada ne moraju u drugim mestima da idu kod lekara. Zahvaljujući saradnji sa gradskom vlašću sada asfaltiramo najdužu ulicu u Petlovači. Ona nije rađena 41 godinu i asfalt je bio uništen - istakao je Lazić.

U Petlovači je prošle godine u osnovnoj školi urađen nov sportski teren. Vrednost radova iznosila je 1,8 miliona dinara i finansirana su sredstvima prikupljenim od povraćaja poreza na imovinu građana.

BONUS VIDEO - KNEZ MILOŠ JE ODAVDE OBJAVIO SLOBODU: U porti Saborne crkve čulo se vekovima zabranjeno zvono

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)